ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Osmanlıca'yı öğretecek Edebiyat ve Tarih öğretmenine ek ders ücreti

Osmanlıca eğitiminin zorunlu ders olması halinde öğretmenlere ek ders ücreti verilecek.

15.12.2014

Osmanlıca'yı öğretecek Edebiyat ve Tarih öğretmenine ek ders ücreti

Osmanlıca eğitiminin zorunlu ders olması halinde öğretmenlere ek ders ücreti verilecek. 19. Milli Eğitim Şûrası’nın en tartışılan önerisi, Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olarak okutulması oldu. 2 yıl Osmanlıca eğitimi alan Türk Dili ve Edebiyatı ile tarih öğretmenleri verecek. Söz konusu öğretmenlere, devlet ek ders ücreti ödeyecek.

19. Milli Eğitim Şûrası’nın en tartışılan önerisi, Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olarak okutulması oldu.

Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri Komisyonu’na yapılan öneri, tartışmaların ardından kabul edildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu öneri doğrultusunda Osmanlıca’nın liselerde okutulması için kolları sıvadı.

Sosyal bilimler liselerinde seçmeli olarak okutulan ders, zorunlu olacak. Bu dersi, 2 yıl Osmanlıca eğitimi alan Türk Dili ve Edebiyatı ile tarih öğretmenleri verecek. Söz konusu öğretmenlere, devlet ek ders ücreti ödeyecek. Osmanlıca’nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı’nca 3 yıldır kurslarda öğretildiği belirlendi. Bu sürede 150 bin kişinin Osmanlıca okuma ve yazma öğrendiği kaydedildi.

BAKAN AVCI KİTAP ÖNERDİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi"nin kapanış toplantısına katıldı. Toplantı sonrası Osmanlıca dersinin liselerde okutulması konusunda açıklamalarda bulunan Avcı, eleştirenlere kitap önerisinde bulundu. Bakan Avcı, şunları kaydetti: "Osmanlıca dersi tartışmaları şûra ile başlamadı daha eski bir konu. Şimdi bir ön okuma çalışması yapalım.

Peyami Safa’nın Doğu Batı Sentezi’ni, Attila İlhan’ın Hangi Batı’sını, Mümtaz Turhan’ın Maarif Davamız, Cemil Meriç’in Bu Ülke’sini, Şevket Süreyya’nın Suyu Arayan Adam’ını okusunlar. Şûrada alınan kararlardan birisi de okuma kültürünün gelişmesidir. Önce biz uyalım buna.

Bu konuyu tartışırken Talat Sait Halman, Cemil Meriç ne demiş onları bir hatırlayalım. Özellikle muhalefetin ve bazı köşe yazarlarının bu tartışmayı sağlıklı bir biçimde sürdürebilmeleri için ortak referans çerçevesi oluşturmamız gerekiyor."


Kaynak:
http://www.kamuturk.net/osmanlica-yi-ogretecek-edebiyat-ve-tarih-ogretmenine-ek-ders-ucreti-29057-haberi/


Yorumlar
"Osmanlıca'yı öğretecek Edebiyat ve Tarih öğretmenine ek ders ücreti" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Osmanlıca'yı öğretecek Edebiyat ve Tarih öğretmenine ek ders ücreti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.