ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanat Tarihi Öğretmenleri Atama İstiyor!

Sanat Tarihi Öğretmenleri Artık Atanmak İstiyor!

15.12.2014

Sanat Tarihi Öğretmenleri Atama İstiyor!

Sanat Tarihçileri; Osmanlıca I, Osmanlıca II, Osmanlıca III ve Osmanlıca IV dersleri ile Epigrafi I ve Epigrafi II derslerini zorunlu olarak lisans döneminde alırlar, Osmanlıca derslerini, metin ve arşiv okuma; Epigrafi derslerini ise kitabe okuma dersleri olarak alıyorlar. Şimdi gündemde olan ve Anadolu İmam Hatipve Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu diğer liselerde seçmeli olan Osmanlıca Türkçesi derslerine Sanat Tarihi öğretmenleri olarak atanmak istiyoruz.

Osmanlıcanın yaygınkullanım alanı arşiv belgeleri ve kitabeler olduğuna göre, arşiv belgeleri ve kitabeleri okuyacak ve okutacak tek bölüm Sanat Tarihi’dir. Osmanlı Türkçesi dersinin kim tarafından verilmesi gerektiği açıkça ortadadır. Tarih,Türk Dili ve Edebiyatı ile Din kültürü mezunları dahil olmak üzere hangi bölümdeki mezunlar Mühimme defteri, Şer’iyye sicili gibi arşiv kayıtlarını okumuşlardır? Biz Sanat Tarihçiler bunların hepsini,en ayrıntısına kadar işlediğimiz için Osmanlı Türkçesi dersinin biz Sanat Tarihçiler tarafından verilmesi gerekmektedir.

Bazı liselerde zorunlu olan bu ders için öğretmen açığı oluşmuştur, orta öğretim kurumlarında Osmanlı Türkçesi zorunlu ders olarak okutulacaksa bu dersi verecek öğretmenler arasında Sanat Tarihi öğretmenleri de olmalıdır. Biz Sanat Tarihi öğretmenleri olarak artık bu ülkede fark edilmek isteniyoruz ve hakkımız olan sanat tarihi dersleri ile Osmanlı Türkçesi derslerine atanmak istiyoruz.


Kaynak:
http://www.mebpersonelleri.net/ogretmen-atamalari/sanat-tarihi-ogretmenleri-atama-istiyor--h10680.html


Yorumlar
"Sanat Tarihi Öğretmenleri Atama İstiyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sanat Tarihi Öğretmenleri Atama İstiyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.