ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kosovada Türk Öğrencilerden Sergi

KOSOVA'da Türkçe eğitimin verildiği Çiryazi Kardeşler İlkokulu'nda okuyan Türk öğrenciler, 'Doğa' konulu fotoğraf sergisi açtı.

12.12.2014

Kosovada Türk Öğrencilerden Sergi

Kosova’nın güney bölgesinde yer alan ve Türk dilinin resmi dil olduğu Prizren’de Türkçe öğrenci sayısının en yüksek olduğu devlet eğitim kurumu olan Çiryazi Kardeşler İlköğretim okulu öğrencileri, bir ilke imza atarak Doğa konulu fotoğraf sergisi açtılar.
Prizren’deki Çiryazi Kardeşler İlköğretim Okulu öğrencilerinin girişimi ve Türkiye’de üniversite eğitimini tamamlayan öğretmenleri Mehtap Beloda Şimşek’in desteğiyle, Doğa konulu açılan sergide, öğrencilerin kendi fotoğraf makineleriyle çektikleri fotoğraflar sergilendi. 80’in üzerinde fotoğrafın yer aldığı sergide öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de çektikleri Doğa manzaralı fotoğraflar sergilendi. Resim öğretmeni olan Agim Şala ve Mehtap Beloda Şimşek’in desteğiyle kurulan Fotoğrafçılık Kulübü çerçevesinde, öğrenciler bir ilke imza atmış oldular. Çiryazi Kardeşler İlköğretim okulu Türk öğrencilerin başlattığı bu etkinliğe diğer dillerde öğrenim gören öğrencilerin de dahil edilmesi bekleniyor. DHA mikrofonlarına konuşan okul müdürü Arif Kabaşi şunları söyledi:
"Evet bugün belki de Prizren’de ilk kez böyle bir sergi düzenlenmekte. Bunu da okulumuzda Türkçe eğitim gören öğrencilerimiz başlatmıştır. Ben de başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitimcilerimizi de kutlamak istiyorum. Bu sergi sayesinde öğrencilerimiz çağımızın hastalığı olan sosyal medyadan uzak durarak kendilerini yetiştiriyorlar. Bu sergi sayesinde Türkçe öğrenciler dışında, okulumuzda ve diğer okullarda öğrenim gören Arnavut ve Boşnak öğrencilerin de dahil olmasını bekliyoruz."
Sergide kendisinin de fotoğrafları yer alan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili ve eğitimci Müferra Şinik de serginin ilk kez düzenlendiğini ve çok anlamlı olduğunu söyledi. Çiryazi Kardeşler İlköğretim okulunun koridorunda açılan sergiye diğer sınıflardan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.


Kaynak:
http://www.haber3.com/kosovada-turk-ogrencilerden-sergi-3073418h.htm


Yorumlar
"Kosovada Türk Öğrencilerden Sergi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kosovada Türk Öğrencilerden Sergi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.