ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Osmanlıca liselerin edebiyat bölümlerinde zorunlu olmalı"

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programının konuğu Akşam Gazetesi yazarı Prof. Dr. Vedat Bilgin'di. Programda Osmanlıca tartışması ve çözüm süreci konuları masaya yatırıldı.

10.12.2014



Osmanlıcanın liselerde zorunlu ya da seçmeli ders olarak okutulması tartışmasını değerlendiren Prof. Dr. Vedat Bilgin, "Latin harflerine geçtikten sonra medeniyetin bütün safhalarıyla irtibat kesilmiştir. Osmanlıca eski Türkçedir. Eski harflerle yazılmış Türkçeye döneceğiz. Bu yanlışı düzeltmek lazım" dedi.

Bilgin’e göre eski harflerle yazılmış Türkçeye dönük bir eğitim, liselerin edebiyat bölümlerde zorunlu olmalı. Zira edebiyat anlaşılamadığı zaman bütün bir dile yabancı olunuyor.
"LİTERATÜRÜ YOKSUL BİR HALK KENDİNİ YENİLEYEMEZ"

"Kendi edebiyat geleneğinden yoksun bir şiir yaratılamaz" diyen Prof. Dr. Vedat Bilgin, "Şiirde, edebiyatta kısırlık yaşanıyor. 200 kelimeyi aşmayan bir dille büyük bir medeniyetin çocukları ’tarzanca’ anlaşan bir dile sahip oldular. Bu büyük bir yoksulluktur. Literatürü, edebiyatı yoksul bir halkın kendini yenilemesi imkânsızdır" ifadelerini kullandı.
"KANDİL VE ÖRGÜTÜN ÇEVRESİNDEKİLER ÇÖZÜM SÜRECİNİ AKAMETE UĞRATIYOR"

Programda çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akşam Gazetesi yazarı, "Hükümet zaten bu süreçte atılması gereken adımları attı. Önemli olan örgütün ne yaptığı. Çözüm sürecindeki unsurlar bölgedeki konjonktürün değişmesinden yeni bir ümit çıkar mı diye düşünüyorlar. Kandil ve örgütün çevresindekiler Türkiye’nin milli projesini akamete uğratmaya çalışmışlardır" diye konuştu.


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/egitim/2014/12/09/osmanlica-liselerin-edebiyat-bolumlerinde-zorunlu-olmali


Yorumlar
""Osmanlıca liselerin edebiyat bölümlerinde zorunlu olmalı"" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Osmanlıca liselerin edebiyat bölümlerinde zorunlu olmalı" ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.