ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Öğrencilerin düzenli kitap okuma alışkanlığı on binde 1

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, "Gelişmiş ülkelerde düzenli bir şekilde kitap okuma alışkanlığı oranı oldukça yüksek iken, ülkemizde bu oran on binde birdir." dedi.

9.12.2014

Öğrencilerin düzenli kitap okuma alışkanlığı on binde 1

Bilici, Yenişehir’de başlatılan ‘Bir okul bir konuk’ projesi ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının amaçlandığını belirtti.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ‘Bir okul bir konuk’ projesi Süleymanpaşa İlk ve Ortaokulu’nda başladı. Projenin konuğu ise Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz oldu. Etkinliğin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici de katıldı.

Öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Kaymakam Süleyman Yılmaz, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılmış olduğunu söyledi. Eğitimin sadece bilgi öğrenmek anlamına gelmediğini vurgulayan Yılmaz, "Bu tür faaliyetlerin ve sosyal etkinliklerin öğrencilerimizin gelişimine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Konuklarıyla yapacakları sohbetler ve onlardan alacakları bilgiler öğrencilerimizin eğitimleri açısından tamamlayıcı faaliyetler olacak. Projede emeği geçenleri kutluyorum." şeklinde konuştu.

BİLİCİ’DEN ÖĞRENCİLERE : BAŞARININ YOLU KİTAP OKUMAKTAN GEÇİYOR

Projenin ilk defa Yenişehir’de uygulandığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici de, "Projeyle öğrencilerimizin farklı kişilerle bir araya gelmesi, onların tecrübelerinden yararlanması ve en önemlisi kitap okuma alışkanlığı kazanması hedefleniyor. Gelişmiş ülkelerde düzenli bir şekilde kitap okuma alışkanlığı oranı oldukça yüksek iken, ülkemizde bu oran on binde birdir. Son yıllarda uygulamaya koyduğumuz projelerle öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Başarı yolunun kitap okumaktan geçtiğine inanıyorum. Bu nedenle öğrencilerimize bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerle baş başa kalan Kaymakam Süleyman Yılmaz, öğrencilere tecrübelerini aktarırken, onların sorularını cevapladı. Öğrencilerin ilginç sorularına muhatap olan Kaymakam Süleyman Yılmaz, öğrencilere bol bol okumaları tavsiyesiyle birer kitap dağıttı.

PROJE 2016’YA KADAR DEVAM EDECEK

Yenişehir’de bulunan 26 okulda uygulanacak ‘Bir okul bir konuk’ projesi ile öğrenciler, şehrin ileri gelenleriyle bir araya gelecek. Öğrenciler, kendi okullarında konuk ettikleri kişilerle sohbet ederek, konukların hayat tecrübelerinden yararlanacak.

Son okuduğu kitap hakkında değerlendirmelerde bulunacak konuklar ise söyleşiye katılan öğrencilere de kitap hediye edecek. 2016 Yılının Nisan ayına kadar devam edecek projede, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor. Okullarla toplum arasında var olan bağları güçlendirmenin de amaçlandığı projede, ayrıca öğrencilerin empati yeteneğinin geliştirilmesi ve farklı rol modelleri örnek almaları sağlanacak.


Kaynak:
http://www.risalehaber.com/ogrencilerin-duzenli-kitap-okuma-aliskanligi-on-binde-1-224786h.htm


Yorumlar
"Öğrencilerin düzenli kitap okuma alışkanlığı on binde 1" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Öğrencilerin düzenli kitap okuma alışkanlığı on binde 1 ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.