ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Gazeteci Yazar Hikmet Köksal'dan "Gençler ve Değerler Sistemi" konferansı

Erzincan’da “Gençler ve Değerler Sistemi” konferansı adı altında gazeteci-yazar Hikmet Köksal tarafından Erzincan Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans verildi.

4.12.2014

Gazeteci Yazar Hikmet Köksal'dan

Erzincan Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa Erzincan İl Milli eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün konferansın açılışında yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; "Kendisini sevmeyenin başkasını sevmesi mümkün değildir.Herşeyin temeli sevgidir.Dünya sevgi üzerine kurulmuştur.Dünyada açlıktan ölenlerden daha çok sevgisizlikten ölen insanlar var.Sizler sadece kendinize ait değilsiniz, bütün dünyanın sizden beklentileri var.
Bunun dışında Sayın Hikmet Hocama müteşekkirim, 64 yaşında bu azmi karşısında ben kendimden utandım.Siz öğrencilerimden hedeflerinizi düzgün seçmenizi istirham ediyorum. Hocamada çok teşekkür ediyorum" diyerek konferansını yapmak üzere gazeteci- yazar Hikmet Köksal’ı sahneye davet etti.
Konferansında öğrencilere hayallerinin olmasını öğütleyen Köksal, National Geographic dergisinin yaptığı araştırmayı anlattı.Yapılan araştırmada en mutlu ve en başarılı insanların Japon adalarında olduğunu ve burada yaşayan insanların ortalama 100 yaşında olup 2 düsturlarının var olduğunu bunlardan birinin de yarın yapacak bir işlerinin olduğunu söylediklerini ifade etti. Köksal araştırmanın sonundaki ifadede;Bir gün de birine sormuşlar yarın yapacak işin ne?” Diye, oda torunumun torunun torununu sevmek olduğu söylediklerini ifade etti.
Köksal konuşmasında şunları kaydetti; "Küçük kapılar (Fırsatlar) büyük dünyalara açılır. Hayatta bir; hedefiniz olacak, iki; hedefi göreceğiniz yol haritası olacak, sıçramak için yeterli bir sebebininiz olacak. Yada güçlü bir kırılganlık. Yeter artık demeden hiç kimse hayatını değiştiremez, zirveye tırmanamaz. Ağaca çıkmak istiyorsanız yıldızlara çıkmayı hayal etmelisiniz. Bir insanın hayat mücadelesinde ihtiyaç duyduğu tek şey kücücük bir valiz, kocaman hayallerdir. Şimdi buradan biraz yorgun biraz kafanız karışmış biraz hırslanmış olarak çıkacaksınız.Geldiğiniz gibi gitmeyeceksiniz.Ben 64 yaşındayım hayallerim var , hayallerim olmasa yaşayamam, ayakta duramam, sizin karşınızda çıkamam, ben sizlere bir şeyler anlatmanın savaşındayım, beni yaşatan budur. Sizleri yüksek yerlerde görmek bizim şanımız, şerefimizdir.Ben mezar taşıma sadece “insanların hayatına değer kat” yazılsın istiyorum."
Köksal öğrenciler üzerinde uygulamalı olarak verdiği konferansta öğrencilerin ilgi ve alakalarıyla renkli sahneler oluşturdu.Köksal’ın eğlenceli mizacını da katarak verdiği gençlik konferansında göstermiş olduğu sunum öğrencilerin alkışlarıyla karşılık buldu.
Konferans sonunda Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından Hikmet Köksal’a hediye olarak plaket takdim edildi.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/gazeteci-yazar-hikmet-koksal-dan-gencler-erzincan-yerelhaber-505718/


Yorumlar
"Gazeteci Yazar Hikmet Köksal'dan "Gençler ve Değerler Sistemi" konferansı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Gazeteci Yazar Hikmet Köksal'dan "Gençler ve Değerler Sistemi" konferansı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.