ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

BHH kültür, sanat ve bilim emekçileri toplantısı yapıldı

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Ankara'da aydınlar, sanatçılar, akademisyenler ve gazetecilerin bir araya gelmesiyle bir toplantı yaptı.

4.12.2014

BHH kültür, sanat ve bilim emekçileri toplantısı yapıldı

Serpil Çelenk’in konuşmasıyla başlayan buluşma; toplantıya katılamayan yazar Ahmet Haşim Köse ve Erendiz Atasü’nün BHH’ye destek mesajları ile açıldı.

İlk konuşmayı yapan Gamze Yücesan Özdemir; BHH’nin ilkelerini, örgütlenme perspektifini özetledi. Hikmet Kıvılcımlı’nın "Ş Kapısı" benzetmesini anımsatan Özdemir, BHH’nin "Bakmak değil bakışmak, tanımak yerine tanışmak" istediğini, temel mücadele ekseninin birlikte karar vermek olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay; gerici iktidara karşı bir gazeteci ve gazeteci örgütü olarak ne gerekiyorsa yapmak istediklerini belirtti.

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi adına söz alan Mahmut Ölmez; sansüre, tiyatroların kapatılmasına karşı BHH ile birlikte bir mücadele hattı örülmesi gerektiğini, mücadele eden, kavgayı sanata devşiren üretkenliği desteklemek için Ankara NHKM olarak tüm destekleri ile BHH’nin bir parçası olacaklarını belirtti.

Yazar Ahmet Yıldız, konuşmasında BHH’ye yazarların da dahil olmasını çok önemsediğini, ülkenin geleceğine dair yazarların sözünün söylemesi gerektiğini söyledi.

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularından Elif Şeker Saka, BHH’nin bir heyecan ürettiğini, TÜSAK yasasına karşı oyuncuların daha güçlü bir biçimde mücadele etmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Saka; Akün ve Şinasi Sahnelerinin kapatılmasına karşı hukuk savaşının devam ettiğini ancak sokakta da savaşmaya ihtiyaç duyduklarını, BHH’nin Pazar günü yapılacak eylem ve etkinliklerin parçası olmasını dilediklerini söyledi.

Hukukta Sol Tavır Derneği adına konuşan Av.Özlem Şen Abay; dernek üyelerinin Yatağan’da direnen işçilerle nöbet tuttuğunu, BHH’nin de sınıf vurgusunu önemseyerek Yatağan’a desteğe gitmesi gerektiğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkat Bahar Özvarış; her düzeyde bir baskı, gerilim ve sindirme operasyonu yürüdüğünü belirterek; artık bir şeyler yapmak gerektiği fikriyle BHH’nin parçası olmaya karar verdiğini söyledi.

Toplantı, katılımcıların söz alarak BHH’den beklentilerini, somut hedeflerini tartışmasıyla devam etti.

BHH’nin Türkiye Meclisi toplantısı 27 Aralık’ta, Ankara’da yapılacak.


Kaynak:
http://haber.sol.org.tr/turkiye/bhh-kultur-sanat-ve-bilim-emekcileri-toplantisi-yapildi-102251


Yorumlar
"BHH kültür, sanat ve bilim emekçileri toplantısı yapıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

BHH kültür, sanat ve bilim emekçileri toplantısı yapıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.