ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ansan Arbedesinde Ressamın Sergi Çığlığı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ANSAN binasına tahliye kararının ardından...

2.12.2014

Ansan Arbedesinde Ressamın Sergi Çığlığı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ANSAN binasına tahliye kararının ardından dernek binası tamamen boşaltıldı. Dernek tabelası ve panolarının da kaldırıldığı olayda bir kişi gözaltına alındı. Dernek sergi salonunda resim sergisi açan ressam, eserlerini korumak için kendini derneğe kilitledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ANSAN binasına tahliye için verdiği süre sona erdi. Sürenin sona ermesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile güvenlik güçleri dernek binasını tahliye etmek istemesi üzerine arbede çıktı. Arbedeye rağmen tahliye işlemleri devam etti ve dernek binası tamamen boşaltıldı.
RESSAM KENDİNİ SERGİ SALONUNA KİLİTLEDİ
Arbede yaşanırken dernek salonunda resim sergi açan Ressam Nalan Taşkent, güvenlik güçlerini aşarak kendisini sergi salonuna içeriden kilitledi. İçeriden cama vurarak eserlerini buradan çıkarmayacağını söyleyen Taşkent’i güvenlik güçleri ikna etmek için uzun süre uğraştı. Güvenlik güçlerine eserlerini uzun uğraşlarla ortaya çıkardığını bu yıkıma göz yummayacağını bağıran Taşkent, “Bunlar benim eserlerim. Burası tahliye edilemez. İçeride benim eserlerim var. Sergi açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e davetiye ile bildirmiştim. Bu eserlere bir zarar gelirse Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tazminat davası açarım” dedi.
Dernek binasının boşaltılmasının ardından derneğe ait tabela ve panolarda sökülerek kaldırıldı.
Öte yandan, yanşan arbede de 1 öğretmenin gözaltına alındığı öğrenildi.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/ansan-arbedesinde-ressamin-sergi-cigligi-antalya-yerelhaber-501262/


Yorumlar
"Ansan Arbedesinde Ressamın Sergi Çığlığı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ansan Arbedesinde Ressamın Sergi Çığlığı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.