ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Uyuşturucuya karşı tiyatro oyunu ağlattı

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sahneye koyduğu “Gül’ün Solduğu Gün” adlı tiyatro ile anne ve babaları uyuşturucuya karşı bilinçlendiriyor.

1.12.2014

Uyuşturucuya karşı tiyatro oyunu ağlattı

Son günlerde madde kullanan kişi sayısının artmasıyla sonuçlanan ölüm vakaları üzerine İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sahneye koyduğu “Gül’ün Solduğu Gün” adlı tiyatro ile anne ve babaları bilinçlendiriyor.

Anne ve babaların çocuklarıyla birlikte izlemeye geldiği Tiyatro Temaşa Gurubu Genel Sanat Yönetmeni Kemal Kurtuluş Saraç’ın oynadığı tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

ANNE VE BABALAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nden (TUBİM) onay alan ve yaşanmış olaylardan konu alınan tiyatro gösterisinde; Bir ailenin madde bağımlılığı sonrası nasıl dağıldığını, gençlerin bu tuzağa nasıl düşürüldüğü, anne ve babaların bu tuzağa düşen çocuklarına nasıl davranması gerektiği anlatıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve iki kişilik tiyatro gösterisini çocuklarıyla birlikte izlemeye gelen anne ve babalar gözyaşlarını tutamadı.

“ORTAK SORUMLULUKLARIMIZ VAR”
Tiyatro gösterisi sonunda sahneye çıkarak Tiyatro Temaşa Gurubu Genel Sanat Yönetmeni Kemal Kurtuluş Saraç’ı kutlayarak plaket ve çiçek takdim eden İlkadım Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, “ Ülkemizde son günlerde kamuoyunda ölüm haberleriyle yankı bulan madde bağımlılığı kullanımı en can yakıcı sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu artış normal nüfus artış hızından çok daha yüksektir. Madde kullanımına başlama yaşı da giderek küçülmektedir. Bu konuda geleceğimizi koruma altına almak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için hepimize bir takım görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Bu bilinçle çocuk ve gençlerimizi madde bağımlılığından korumak ve kurtarmak için toplumun dikkatini çekmek istedik” dedi.


Kaynak:
http://www.samsunkenthaber.com/haber/kultur-sanat/uyusturucuya-karsi-tiyatro-oyunu-aglatti/33904.html


Yorumlar
"Uyuşturucuya karşı tiyatro oyunu ağlattı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Uyuşturucuya karşı tiyatro oyunu ağlattı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.