ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Erzurum için 25 dakika kitap okudular

Atatürk Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Nevrah Gençlik topluluğu Erzurum genelinde kitap ve okuma kampanyası başlattı.

1.12.2014

Erzurum için 25 dakika kitap okudular

“Erzurum Okuyor” başlığı altında Atatürk Üniversitesinde toplanan gençler 25 dakika boyunca topladıkları kitapları okudu. Kitap okuma alışkanlığı aşılamak amacı ile düzenlenen kampanya bir hayli ilgi çekiciydi. Paneller, seminerler düzenleyip AB projeleri ve yerel etkinliklerle öne çıkan Nevrah Gençlik Topluluğu, şimdide “Erzurum Okuyor” başlığı altında yeni bir kampanya başlattı. Başlatılan kampanya 3 aşama halinde yaklaşık 2 hafta boyunca devam etti. Projenin ilk aşamasında kitap toplandı. İkinci aşamada ise Atatürk Üniversitesi Kampus yerleşkesinde toplanan gençler Erzurum için 25 dakika kitap okudu. Gençler ayrıca sosyal medyayı da projenin içine kattı. Erzurum Okuyor hastalığı oluşturularak kitap okurken fotoğraflar çekildi ve sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler kitap okumak alışkanlığı için elverişliydi.
Türkiye’de ve Erzurum’da günümüzde kitap okuma alışkanlığını, Nevrah Gençlik kurucu üyesi Gökberk Kocaeliler, yapılan araştırmalar üzerinden böyle bir kampanya yürüttüklerini ifade etti. Kocaeliler günümüzde insanların TUİK istatistiklerine göre okumaya sadece 1 dakika zaman ayırdıklarını söyleyerek, ekonomi ve kalkınmada ilk onu hedefleyen bir ülke için bu okuma oranın çok düşük olduğunu belirtti. “Atatürk Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan Nevrah Gençlik topluluğu, gençlik temelli bir öğrenci topluluğudur. Topluluğumuz tamamen sivil ve bağımsızdır, geçtiğimiz aylarda meydana getirdiğimiz bu toplulukla şimdide ‘Erzurum Okuyor’ kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Bu kampanyaya yapmış olduğumuz araştırmalara istinaden oluşturduk. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) rakamlarına baktığımızda Türk insanı günde 6 saat televizyon izlemekte, ortalama 3 saat internette vakit geçirmekte ve okumaya sadece günde 1 dakika ayırmaktadır. Ekonomi ve kalkınmada ilk 10’u hedefleyen bir ülke için bu okuma oranını biz çok az bulduk. Nurettin Topçu gibi bir fikir adamının, Alvarlı Efe ve İbrahim Hakkı Hz. gibi temel dini dinamitleri bünyesinde çıkarmış olan Erzurum gençliği olarak bizler, okuma şuurunu bu kampanya kapsamında geliştirmeyi ve halkımıza aşılamayı azmettik.” diye konuştu.


Kaynak:
http://www.iha.com.tr/haber-erzurum-icin-25-dakika-kitap-okudular-415424/


Yorumlar
"Erzurum için 25 dakika kitap okudular" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Erzurum için 25 dakika kitap okudular ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.