ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Soçi’de 3. büyük etkinlik: Satrancın büyük ustaları Putin’le buluştu.

23 yaşındaki Norveçli satranç dünya şampiyonu Magnus Carlsen...

1.12.2014

Soçi’de 3. büyük etkinlik: Satrancın büyük ustaları Putin’le buluştu.

23 yaşındaki Norveçli satranç dünya şampiyonu Magnus Carlsen, Soçi’deki turnuvada 44 yaşındaki Hintli rakibi Vişi Anand’ı 11’inci oyunda yenerek unvanını korudu. Carlsen dün Başkan Putin’in de hazır bulunduğu bir törenle kupasını alırken, Soçi bu yıl üçüncü büyük uluslararası etkinliğe imza atmış oldu.
Soçi Kış Olimpiyatları ve Formula 1’den sonra Dünya Satranç Şampiyonası’na da evsahipliği yapan Soçi böylece “büyük yatırımlardan sonra atıl kalacağı” eleştirilerine yanıt vermiş oldu. Satranç turnuvasının Soçi’ye turist akını sağladığı, 2 milyon kişinin de internetten canlı yayınla turnuvayı takip ettiği belirtildi.

Kazanan Carlsen ve kaybeden Anand ile buluşup sohbet eden Başkan Putin, Rusya’nın dünyaya 10 satranç şampiyonu kazandırdığını, ülkede halen 540 bin aktif satrançcı olduğunu söyledi. Putin, strancın uluslararası sorunların da çözümüne katkı sağlamasını diledi.


Kaynak:
http://www.turkrus.com/67343-soci25E225802599de-3-buyuk-etkinlik-satrancin-buyuk-ustalari-putin25E225802599le-bulustu-xh.aspx


Yorumlar
"Soçi’de 3. büyük etkinlik: Satrancın büyük ustaları Putin’le buluştu." haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Soçi’de 3. büyük etkinlik: Satrancın büyük ustaları Putin’le buluştu. ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.