ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Einstürzende Neubauten İstanbul'da!

Berlinli sanat kollektivitesi Einstürzende Neubauten uzun bir aradan sonra...

1.12.2014

Einstürzende Neubauten İstanbul'da!

Etkinlik Tarihi : 03 Aralık 2014
Sanatçı : Einstürzende Neubauten
Yer : Cemal Reşit Rey konser salonu
Adres : Şişli Cami Kvş, Şişli
Başlama : 20:00
Bitiş : 23:00
Detay :
Berlinli sanat kollektivitesi Einstürzende Neubauten uzun bir aradan sonra 2. Dünya savaşı temalı yeni çalışmaları LAMENT’in turnesi kapsamında 3 Aralık akşamı CRR’de…

Hiçbir Alman grup; Blixa Bargeld ("Bargeld" Almanca’da "nakit para" demek) ve N.U. Unruh ("Unruh" Almanca "huzursuzluk" demek) tarafından bir performans sanatı kollektivitesi olarak 1980 yılında kurulan Einstürzende Neubauten kadar kültürel anlamda etkileyici olmamıştı. Onlar yeniliğe açık melodileriyle tamamen yeni ifade olanakları yarattılar ve bugüne kadar olan kendilerinden sonraki tarzların üzerinde de etkili oldular. Birçok basınçlı havalı çekiçler, matkaplar, motorlu testereler, metal eşyalardan vurmalı çalgılar, ses bandları ve gitar gürültüsü ile demir perdenin batı tarafındaki en sansasyonel canlı konserleri verdiler. Demir perdenin yıkılmasıyla oluşan kargaşa durulunca, koreografisi müziksel entelekt ile yapılan bu karmaşaya serbest bir bakış olanağı doğdu. Bugün halen Neubauten grubu yeni varoluşçu karmaşadan daha fazla anlam taşımaktadır.

Einstürzende Neubauten, “çöken yeni yapılar” kendine bu ismi seçen grubun işlerini değerlendirirken mimari, şehir ve elbette yapı söküm ilk olarak akla gelmesi gereken anahtar kelimeler. II. Dünya Savaşı’ndan sonra pek çok şehri yeniden inşa edilen Almanya’dan çıkan grup, bir nevi oksimoron olan adındaki tezatlığı işlerine de taşıyor. Sadece müziği ses ve “gürültü” üzerinden yeniden tanımlamakla kalmıyor, enstrüman yeri-ne endüstriyel objeler kullanmayı tercih ederken bir bakıma müziği modern hayata ve şehre dair bir deneyime dönüştürüyor, baştan yaratıyor.

Bertolt Brecht, Kurt Weill, Can, Ton Steine Scherben, modern tiyatro ve Viyana Aksiyoncuları gibi bereketli kaynaklardan beslenen muhalif, entelektüel topluluk EN, var olduğu güden beri somut olarak binaları yıkmasa da müziğin yapısını, çerçevesini kırıyor, bölüyor, parçalıyor; müziğin dilini yeniden oluşturuyor.
"Einsturzende Neubauten kendilerine ait özel bir lisanı geliştirmiş bir topluluktur. Bunun tek nedeni ise ruhlarını sese dönüştürmeyi başarmaları." Nick Cave
Einsturzende Neubauten ‘çöken yeni yapılar’ yeni çalışmaları LAMENT’i sergilemek üzere bütün müzikseverleri 3 Aralık akşamı CRR’ye bekliyor.
Bilet fiyatları:
1. Kategori - 83.50 TL
2. Kategori - 73.50 TL
3. Kategori - 63.50 TL
4. Kategori - 48.50 TL
5. Kategori - 33.50 TL
6. Kategori - 28.50 TL


Kaynak:
http://www.haberturk.com/kategori/etkinlik/1602


Yorumlar
"Einstürzende Neubauten İstanbul'da!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Einstürzende Neubauten İstanbul'da! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.