ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hastanede İlaç Gibi Etkinlik

Kemik iliği nakli olan ve tedavi süreci devam eden çocukları hastanede ziyaret eden Çocuk Kitapları Yazarı Burcu Aktaş, onlara 'İstasyonda Vals' adlı kitabından bölümler okudu.

1.12.2014

Hastanede İlaç Gibi Etkinlik

Kitabın büyülü dünyasına katılan minikler, hem hastalığını unuttu hem de eğlenceli vakit geçirdi.

Küçücük yaşlarında yakalandıkları talesemi ve lösemi gibi hastalıklar nedeniyle ilik nakli olan çocuklar, bu sefer hastaneye eğlenmek için geldi. Başarıyla süren tedavi süreçleri içerisinde onlara, hastalıklarını birkaç saatliğine de olsa unutturmak isteyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi farklı bir etkinliğe imza attı. Kemik iliği nakli olan, yaşları 6 ile 13 arasında değişen çocuklarla Çocuk Kitapları Yazarı Burcu Aktaş’ı hastanede buluşturdu. Kitap okuma alışkanlığının da kazandırılmak istendiği etkinlikte Yazar Aktaş, çocuklara ’İstasyonda Vals’ adlı kitabından bölümler okudu. Onlarla sohbet de eden Aktaş, "Edebiyat hepimize farklı dünyaları görme imkanı tanır. Hikayeler sayesinde yeni yerlere gideriz, yeni insanlar tanırız ve oralarda maceralar yaşarız. Burada geçirdiğimiz her dakika hem keyifli hem de başka hayatlar tanıma açısından önemliydi" dedi. İlk defa bir yazar ile tanışmanın heyecanını yaşayan çocuklar ise etkinlik sonrasında genç yazara merak ettiklerini sordu. Tedavileri nedeniyle etkinliğe katılamayan hastaları da odalarında ziyaret eden Aktaş, ailelerle de konuştu. Etkinlik sonrasında tüm çocuklara da imzalı kitabını hediye ederek, hepsini sevindirdi.

SOSYAL DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek, lösemi ve taleseminin uzun süre ve sabırla tedavi edilmesi gereken bir süreç olduğunu belirterek, "Kemik iliği naklinin başarısı için hastanın ve ailesinin tedaviye uyumu büyük önem taşıyor. Bu nedenle onların ruhsal ve sosyal açıdan desteğe ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Belirli aralıklarla bu tür aktiviteleri yapmaya çalışıyoruz" dedi.


Kaynak:
http://www.haberler.com/hastanede-ilac-gibi-etkinlik-6665569-haberi/


Yorumlar
"Hastanede İlaç Gibi Etkinlik" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Hastanede İlaç Gibi Etkinlik ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.