ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

77 Yaşında Şiir Yazıyor Balık Tutuyor Şarkı Söylüyor

İzmir'in Aliağa ilçesinde yaşamını sürdüren 77 yaşındaki İsmail Köylü, önde gelen emekli vatandaşlar gibi bir köşede oturup kaderine razı olmak yerine, sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde etkin olarak yer alarak gençlere taş çıkartıyor.

1.12.2014

77 Yaşında Şiir Yazıyor Balık Tutuyor Şarkı Söylüyor

Köylü, ilerleyen yaşına karşın bu kadar sosyal olması sebebiyle de "süper dede" lakabıyla tanınıyor.
Astsubaylıktan emekli olan ve 1997 senesinde çok fazla sevdiği eşini kaybeden İsmail Köylü, o günden akabinde kendisini sanata adadı. Sanatı bir yaşam biçimi olarak benimseyen ve bu yönüyle yaşadığı ilçede örnek gösterilen Köylü, yazdığı şiirlere beste yapmakda , şarkı söylüyor, kitap yazıyor, enstrüman çalışıyor ve köşe yazarlığı yapmakda . “Beni sanat yaşatıyor” diyen İsmail Köylü, bu faaliyetlerinin yanında her Sabah düzenli olarak spor yapmayı ihmal etmiyor. Kalan zamanlarında balık tutan İsmail Köylü, kitap okumayı ve tiyatro izlemeyi çok fazla seviyor.
“SANAT BENİ YAŞAMA BAĞLIYOR”
İsmail Köylü, ilerleyen yaşına karşın sağlıklı ve dinç olmasını sanatın sağladığına umut ediliyor . 7’den 70’e herkese “sosyalleşin” duyurusu yapan İsmail Köylü, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını da, “Sigaradan, içkiden uzak durun. En güzel zamanlarınızı kahve köşelerinde boşuna heba etmeyin. Sosyal ve sanatsal faaliyetlerin içinde olun” sözleriyle veriyor.
100’DEN FAZLA BESTE YAPTI
1997 senesinde eşini kaybettikten akabinde kendisini sanata adadığını ve sanatın kendisine yaşam kaynağı olduğunu ifade eden İsmail Köylü, şunları belirtti : “Sanata, emekli olduktan akabinde başlayan ilgim, eşimi kaybettikten akabinde gidip arttı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği üzerine 100’den çok bestem var. Yaptığım besteleri Aliağa Belediyesi Konservatuvarında Türk Sanat Müziği Korosunda icra ediyorum. Askerlik görevim esnasında Bağlama çalmayı öğrendim. Yaşım 77’ye gelmesine karşın sanat bana gençlik veriyor, yaşama sıkı sıkıya tutunmamı sağlıyor. Sanat beni yaşatıyor. 700’den çok şiirim var. Bunun yanında kitap da yazıyorum” diye belirtti .


Kaynak:
http://www.ajans34.com/guncel/77-yasinda-siir-yaziyor-balik-tutuyor-sarki-soyluyor-h343910.html


Yorumlar
"77 Yaşında Şiir Yazıyor Balık Tutuyor Şarkı Söylüyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

77 Yaşında Şiir Yazıyor Balık Tutuyor Şarkı Söylüyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.