ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Akademi Edebiyat Ödülleri yeniden başlıyor

Akademi Kitabevi, 23 yıl aradan sonra yeniden "Şiir", "Öykü" ve "Roman" dallarında, 'edebiyata yeni bir ses getiren eserleri' ödüllendirmeye hazırlanıyor.

1.12.2014

Akademi Edebiyat Ödülleri yeniden başlıyor

Akademi Kitabevi, 1971 yılında Nişantaşı’nda Hadi Olca tarafından kurulmuş ve kısa zaman içerisinde edebiyatçıların, sanatçıların ve aydınların buluşma yeri olmuştu. Edebiyat camiasından ayrı kalınan 20 yılın ardından, kapılarını Nisan 2013’te Kadıköy’de açtığında “Akademi Edebiyat Ödülleri”nin yeniden başlayacağı müjdesini de vermişti. Jürisiyle, her yıl çeşitli dallarda verdiği ödülleriyle akıllarda yer eden Akademi Kitabevi, 23 yıl aradan sonra yeniden “Şiir”, “Öykü” ve “Roman” dallarında edebiyata yeni bir ses getiren eserleri ödüllendirmeye hazırlanıyor.

1971 yılında kurulan Akademi Kitabevi, adıyla anılan edebiyat ödüllerini 1991 yılına kadar kesintisiz olarak 12 yıl çeşitli dallarda vermişti.

Akademi Kitabevi Edebiyat Ödülleri’nde; A. Kadir, Vedat Türkali, Emil Galip Sandalcı, Adnan Özyalçıner, Kemal Özer, Aziz Çalışlar, Alpay Kabacalı, Onat Kutlar, Murat Belge, Ülkü Ayvaz, Feridun Andaç, Refik Durbaş, Adalet Ağaoğlu gibi önemli yazar ve aydınlarımız Seçici Kurul Üyeleri olarak görev almışlardı.

“Akademi Edebiyat Ödülleri”, 2014 yılında tekrar “Şiir”, “Öykü” ve “Roman” dallarında olmak üzere edebiyata yeni bir ses getiren, öz ve biçim yönünden sanatsal değer taşıyan, yazarının ilerde kendine özgü bir yol açacağı umut ve kanısını uyandıran yapıtların 30 yaşını doldurmamış genç yazarların, ilk kitap veya kitap dosyasına verilmek üzere oluşturulmuştu.

Her yılın ödülüne ilişkin başvurular, takip eden yılın Mayıs ayı sonuna kadar ödül sekreterliğine ulaştırılacak, değerlendirilmelerin sonunda, eserlerin teslim edildiği yıl sonundan önce ödüller açıklanacak.


Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/kultur/akademi_edebiyat_odulleri_yeniden_basliyor-1225098


Yorumlar
"Akademi Edebiyat Ödülleri yeniden başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Akademi Edebiyat Ödülleri yeniden başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.