ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Diyarbakır'daki Sanat Sokağı trafiğe açılıyor

Diyarbakır'da belediyenin yeşil alana kafelerin kurulması nedeniyle 'kırmızı çizgimiz' dediği Sanat Sokağı trafiğe açılıyor.

1.12.2014

Diyarbakır'daki Sanat Sokağı trafiğe açılıyor

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sanat Sokak üzerindeki yeşil alana kafelerin kurulması nedeniyle belediye daha önce ’kırmızı çizgimiz’ olarak değerlendirdiği bu sokağı trafiğe açma kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fırat Anlı, "Sanat Sokağı’ndaki yeşil alanın yok edilmesine göz yumsaydık öz eleştiri yapmak zorunda kalacaktık. Sanat Sokağı’nı tek yönlü trafiğe açacağız" dedi. Merkez Yenişehir İlçesi’nde 2008 yılında trafiğe kapatılan Cami Sokağı daha sonra sokakta bulunan kafeler nedeniyle Sanat Sokağı adını aldı. Ancak, son bir yılda sokakta bulunan yeşil alanların üzerine ruhsatsız bir şekilde kafelerin yapılması ve sokakta bir metrekare bile yeşil alan kalmaması nedeniyle tartışma konusu olan sokak için belediye radikal bir karar aldı. Ulaşım Korordinasyon Merkezi (UKOME), geçen hafta toplanarak Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan Ekinciler Caddesi ile Rızvanağa Caddesi’nin trafik yoğunluğu ve yaya sirkülasyonu fazla olduğundan iki cadde arasında bulunan Camii Sokağı (Sanat Sokağı) araç trafiğine açılması kararını verdi.
’ÜÇ KIRMIZI ÇİZGİDEN BİRİ’
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, seçilmeden önce kente hizmet için 3 kırmızı çizgilerinin bulunduğunu kamuoyuna deklare ettiklerini, birinin Sanat Sokağı’ndaki kaçak yapılaşma ve yeşil alanın yok edilmesini engellemek, diğerinin Mahabat Bulvarı üzerindeki sıkıntılar ve üçüncüsünün ise, Suriçi olduğunu söyledi. Anlı, "Biz orayı trafiğe açmak zorundaydık. UKOME’den bir karar alındı ve karar orada bulunan kafe sahiplerine tebliğ edildi. Belli bir süreleri var. Ya oraları boşaltırlar ya da oralar için gereği yapılacaktır. Diyarbakır kamuoyunun bizden bu yönlü ciddi bir beklentisi vardı. Eğer gereğini yapmasaydık, çıkıp öz eleştiri yapmak zorunda kalacaktık" dedi.


Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/turkiye/diyarbakirdaki_sanat_sokagi_trafige_aciliyor-1239160


Yorumlar
"Diyarbakır'daki Sanat Sokağı trafiğe açılıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Diyarbakır'daki Sanat Sokağı trafiğe açılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.