ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Denizli'de Öğretmenler İçin Şiir Gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şairler Topluluğu, "Öğretmenler Günü" nedeniyle şiir gecesi düzenledi.

27.11.2014

Denizli'de Öğretmenler İçin Şiir Gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şairler Topluluğu, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda şiir gecesi düzenledi. Geceye, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Şairler Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, şairler ve çok sayıda davetli katıldı.
Kent Konseyi Şairler Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şairleri olarak bir yılı aşkın süredir şairlere tahsis edilmiş olan tarihi Nuzhet Sürücü Evi’nde bir araya geldiklerini söyledi.Söz konusu buluşmalarının merkezinde şiir olduğunu belirten Kabukçu, "İnsanlarda birtakım ince,yüksek ve asil duygular vardır. İnsan onlarla yaşar. İşte o ince, yüksek, derin, asil duyguları en çok duyabilen ve aktarabilen insanlar şairdir. Öğretmenlik ise insanlık tarihinin en önemli ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan ve onu doğru bilgiye ulaştıran kılavuzlardır. Toplumun sürekli önünde giden gönül erleridir" dedi.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ise şairlerin ilçelerde de şiir severlerle buluştuğunu belirtti.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Kent Konseyi şairlerinden Şerif Kutludağ moderatörlüğünde 22 şair sahneye çıkarak, şiirlerini öğretmenler için seslendirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sanatçısı Ahmet Algün de Denizli türküleri ile geceye renk kattı.
Program sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı tarafından tüm şairler adına Şairler Topluluğu Başkanı Kabukçu’ya çiçek takdim edildi.


Kaynak:
http://www.haber3.com/denizlide-ogretmenler-icin-siir-gecesi-3041558h.htm


Yorumlar
"Denizli'de Öğretmenler İçin Şiir Gecesi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Denizli'de Öğretmenler İçin Şiir Gecesi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.