ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Piyanist Lang, İstanbul'da konser verecek

Allianz Global Marka Elçisi piyanist Lang Lang, Allianz'ın müzik alanındaki çalışmalarının ilk önemli ayağı olarak özel bir gösterim için yarın İstanbul'da sahne alacak.

26.11.2014

Piyanist Lang, İstanbul'da konser verecek

Finans ve sigorta şirketi Allianz’ın global marka elçisi piyanist Lang Lang, şirketin müzik alanındaki çalışmaları kapsamında yarın İstanbul’da konser verecek.

"Müziğin Geleceği için 1 Olduk" sloganıyla yola çıkan şirketin bu yatırımının ilk adımı olarak piyanist Lang, sadece Allianz davetlilerine özel bir etkinlik için sahne alacak. Bu gecede Lang’a, Allianz Türkiye’nin liderliğinde oluşturulan Danışma Kurulu tarafından seçilen 11 yaşındaki genç piyanist Kaan Baysal da eşlik edecek.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Allianz Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Allianz Grubu’nun, 70 ülkede faaliyet gösteren 148 bin kişiye istihdam oluşturan 83 milyon müşteriye hizmet veren, dünyanın önde gelen finans ve sigorta şirketleri arasında yer aldığını kaydetti.

Interbrand’in her yıl yaptığı "Best Global Brands" sıralamasında, Allianz marka değerinin 2013 yılına kıyasla yüzde 15 artarak, 7,7 milyar dolara ulaşmasının, Allianz’ın büyük bir ivmeyle yol aldığına işaret ettiğine dikkati çeken Symes, bu global markanın arkasında güçlü bir finansal yapı, istikrarlı yatırım politikaları, dijital inovasyon girişimleri, çalışanlarına sağladığı imkanlar, kaliteli ürünleriyle kişiye özel hizmetlerin bulunduğunu söyledi.

Allianz Grubu’nu değerli bir şirket yapan faktörlerin bu temeller üzerinde ilerlediğine değinen Symes, şöyle devam etti:

"110,8 milyar avro toplam cirosu olan Allianz Grubu’nun en büyük yatırımlarından biri bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Türkiye’ye yapıldı. Son 15 yılda 1 milyar avronun üzerinde Türkiye’ye doğrudan yatırım yapan Allianz Grubu’nun bu yatırımları, Türkiye’nin potansiyeline inancının ve Türkiye’deki yetkin kadrosuna güveninin bir göstergesidir. Günümüzün en önemli piyanistlerinden Lang Lang ile bugün sizlerin karşısında olmamız, uluslararası arenada varolan gücümüzü Türkiye’ye taşımak adına attığımız adımların önemli bir işaretidir.

Dünyada spor, sanat ve eğitim alanındaki çalışmaların uzun soluklu destekçisi olan Allianz, 2013 yılında bu iş birliklerine yeni bir boyut kazandırdı ve klasik müzik dünyasının en yetenekli genç piyanisti Lang Lang ile anlamlı bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği bireylerin yaşamlarına olumlu şekilde dokunarak, onlara ilham vermek ve toplumun yaşam kalitesini artırmak vizyonumuzla bire bir örtüşüyor."

"Müziğin Geleceği İçin 1 Olduk"

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Solmaz Altın da dışavurumcu yaklaşımla hareket ederek, toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olmak vizyonuyla yol alacaklarını belirtti.

Allianz Grubu’nun, faaliyet gösterdiği ülkelerde ekonomik büyümeye katkıda bulunurken toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek bireylerin gelişimini de desteklemeye özen gösterdiğine değinen Altın, Allianz Global Marka elçileri Lang Lang’ın bu hedeflerine ulaşmalarında büyük önem taşıdığını söyledi.

Lang Lang’ın, gençlere ilham verebilmek, ve onların yaşamlarını olumlu yönde geliştirebilmek amacıyla, 2008 yılında UNICEF’in desteğiyle New York’ta Lang Lang Uluslararası Müzik Vakfı’nı kurduğunu hatırlatan Altın, Allianz Grubu’nun da gençlerin sosyal gelişimini müzik eğitimiyle desteklemek için Lang Lang tarafından kurulan Uluslararası Müzik Vakfı ile iş birliği yaparak, Allianz Gençler Müzik Kampı’nı hayata geçirdiğini anlattı.

Altın, yarın Chopin’in eserlerini çalacak olan Lang Lang’ı dinlemek üzere çalışanları, iş ortakları, müşterileri, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri, basın mensupları ve öğrencilerini özel bir konserle bir araya getireceklerini belirtti.

Allianz Türkiye olarak bugünden itibaren "Müziğin Geleceği İçin 1 Olduk" dediklerini ifade eden Altın, "Müzik ruhunu öğrencilere aşılayabilmek, gençlerin iyi bir rol modelle tanışmalarını sağlayabilmek amacıyla, 7 okulda 3 bini aşkın öğrenciye klasik müziğin hikayesini piyanist Şevki Karayel eğitmenliğinde ulaştırdık. Lang Lang ile aynı sahneyi paylaşacak Türkiye’nin en yetenekli genç piyanistini bulmak için Allianz Türkiye olarak bir Danışma Kurulu oluşturduk" diye konuştu.

Danışma Kurulu tarafından belirlenen yetenekli genç piyanist adayları arasından seçilen ismin Kaan Baysal olduğunu açıklayan Altın, Baysal’ın yarın Lang Lang ile sahneye çıkacağını bildirdi. Altın, Baysal ile başlattıkları bu yolculuk gibi ülke çapında 7’den 70’e herkese ulaşmak ve onları müziğin ilham veren birleştirici gücüyle buluşturarak, yaşamdan daha fazla keyif duymalarını arzuladıklarını söyledi.

Barış İçin Müzik Vakfı’nın temel amacının, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olduğunu dile getiren Altın, bugüne kadar, imkanları sınırlı binlerce çocuğa ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturmayı başaran bu vakfın, Türkiye için çok önem taşıdığını, bu iş birliğini kuvvetlendirmek için beraber yol almaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Solmaz Altın, 2015 yılında öncelikli hedeflerinin hem iş birlikleri kapsamını hem de farklı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikteliklerini artırarak, toplumun yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar yapmak olacağını açıkladı.

"Allianz ile aynı tutkuyu paylaşıyoruz"

Dünyaca ünlü piyanist Lang Lang ise 3 yaşında piyano çalmaya başladığını, ailesinin kendisini desteklediği için de oldukça şanslı olduğunu söyledi.

Bir şeyde iyi olmak için çok pratik yapılması gerektiğini ifade eden Lang, çok uzun saatler boyunca müzik konusunda pratik yaptığını ve 5 yaşında ilk ödülünü kazandığını dile getirdi.

Kariyerinin bu noktasında yeni kuşak müzisyenlere ulaşmak ve bu tutkuyu onlarla paylaşmak istediğini belirten Lang, diğer çocuklara ilham verebildiğini düşününce mutlu olduğunu söyledi.

Allianz ile ortaklık kurdukları için de çok memnuniyet duyduğunu vurgulayan Lang, "Aynı idealleri paylaşıyoruz. amacımız tutkumuzu, bilgimizi paylaşmak ve müziğin daha da icra edilmesini sağlamak. Bu ortaklığın Türkiye’ye getirilmiş olması son derece önemli. Türkiye’de de müzik alanında birtakım çalışmalar yapmak son derece faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Yetenekli müzisyenlerin keşfedilmesi, onlara bilgilerimi aktarabilmek beni çok mutlu ediyor. İnsanların hayallerinin peşine düşmesi için onlara yol göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Lang Lang, ellerinin sigortalı olup olmadığına ilişkin bir soruya, "Ellerim sigortalı, ancak başka yerlerim de sigortalı. Allianz’dan sigortalıyım, çok da mutluyum, içim rahat" cevabını verdi.

Müzik dünyasının yaşayan en genç efsaneleri arasında adı geçen ve Birleşmiş Milletler Barış Elçisi olan Lang Lang’ın Allianz markasıyla 2013 yılından bu yana iş ortaklığı bulunuyor.

Her yıl 120’ye yakın konser veren Lang Lang, bu doğrultuda Allianz’ın marka elçiliğini sürdürürken, Allianz da Lang Lang tarafından oluşturulmuş "Uluslararası Müzik Vakfı"nın (International Music Foundation) çatısı altında Allianz Gençler Müzik Kampı’nın (Junior Music Camp) destekçisi olmaya devam ediyor. Allianz, bu konudaki global tecrübesi ve birikimini Türkiye’ye de sunmaya hazırlanıyor.


Kaynak:
http://www.dunya.com/piyanist-lang-istanbulda-konser-verecek-243101h.htm


Yorumlar
"Piyanist Lang, İstanbul'da konser verecek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Piyanist Lang, İstanbul'da konser verecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.