ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şair ve yazar Rasim Köroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Türk Aşık Edebiyatının önemli şair ve yazarlarından Rasim Köroğlu, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

26.11.2014

Şair ve yazar Rasim Köroğlu son yolculuğuna uğurlandı

61 yaşında hayatını kaybeden Köroğlu için Cuma namazı sonrası Sami Ramazanoğlu Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cenaze törenine Eskişehir Vali Yardımcısı, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı, Eskişehir Baro Başkanı da katıldı. Duygulu anların yaşandığı törende, yakınları Köroğlu’nun tabutuna sarılarak ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından Köroğlu için helallik istendi, dua edildi. Köroğlu’nun cenazesi daha sonra Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Köroğlu, dün sabah tedavi gördüğü Ankara Haccettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Âşık Edebiyatı üzerine araştırma ve incelemelerde bulunan Köroğlu, ’Âşıklar Sohbeti’ adı altında televizyon programları yaptı. Yurt içinde bir çok ilde yapılan şairler ve aşıklar programlarına katıldı, bir kısmını yönetti. Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde gerçekleştirilen şiir programlarında yer aldı. Kendisine ait mizahi şiirlerden, çeşitli halk hikâyelerinden, fıkralardan oluşturduğu ’Taşlama Show’ adlı sahne programlarını yurt içinde ve yurt dışında sergiledi.

Milli Eğitim Bakanlığınca, yazdığı ’Atatürk’ şiiri ile ’Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze İz Bırakan yedi öğretmen’ birisi olarak seçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Halk Şairi olarak kayıtlı bulunan Köroğlu’nun ’Körün Taşı’ ve ’Kitabın Ortasından’ adlı yayınlanmış iki şiir kitabı bulunmakta.


Kaynak:
http://www.zaman.com.tr/kultur_sair-ve-yazar-rasim-koroglu-son-yolculuguna-ugurlandi_2254602.html


Yorumlar
Mesaj Yaz 26.11.2014 15:31:34
Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar versin.
Büyük bir kayıp...



Yorum Yapın

Şair ve yazar Rasim Köroğlu son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.