ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şair Abdullah Öztemiz, rahatsızlandı

Türkiye''nin önemli şair ve yazarlarından olan Abdullah Öztemiz Hacıtahiroğlu, hastalığı nedeniyle zor günler geçiriyor.

26.11.2014

Şair Abdullah Öztemiz, rahatsızlandı

Döneminin tanınmış bir çok dergisinde şiirleri ve yazıları yayınlananŞair Abdullah Öztemiz, Mesnevi tercümesi de yapmıştı.

Abdullah Öztemiz Hacıtahiroğlu kimdir?

1929 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’’nden 1949 yılında mezun oldu. Gemlik Sosyal Sigortalar Kurumu ve Gemlik Azot Sanayi Müessesi’nde ve serbest olarak doktorluk yaptı. Günümüzde aruz ölçüsünü ustalıkla kullanılan şairlerin başında gelir. Ayrıca hece ile de şiirleri vardır. Şiirleri, 1946 yılından itibaren Yedigün, Hergün, Büyük Doğu, Çınaraltı, Türk Yurdu, Türk Dili, Yelken, Türk Edebiyatı, Diriliş, Hisar, Milli Kültür dergilerinde yer aldı. Yeni İstiklal (1965) ile Milli Gazete’de Mayın Tarlası ve Isırgan Çiçekleri başlıkları altında şiirleri yayınlandı. Diriliş Dergisi’’nde şiirleri yanında biyografi yazıları da yazdı.

ESERLERİ: 1. Sessiz Gürültü (1962, şiirler) 2. Dinî ve Ahlâkî Şiirler (1963, antoloji) 3. Naatlar (1966, antoloji) 4. Mesnevi Tercümesi (Mevlana’’nın Mesenvî’’sinin manzum tercümesi, 2112 beyit, 1972).


Kaynak:
http://www.yenisafak.com.tr/kultur-sanat/sair-abdullah-oztemiz-rahatsizlandi-699448


Yorumlar
"Şair Abdullah Öztemiz, rahatsızlandı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şair Abdullah Öztemiz, rahatsızlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.