ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yazar Ömer Lütfi Mete anıldı

Gazeteci-yazar ve şair Ömer Lütfi Mete için ölümünün 5'inci yılında Çengelköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

26.11.2014

Yazar Ömer Lütfi Mete anıldı

Mete için Çengelköy Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Mete için Kur’an-ı Kerim okundu. Mete’nin oğlu Ali Buhara Mete anma töreninde yaptığı konuşmada, babasını manen her zaman yanında hissettiğini söyledi.

Ömer Lütfi Mete için duaların okunduğu anma etkinliğine, Mete’nin eşi Leyla, kızları Hatice Hicaz, Fatma Berra, Zeynep Mücteba Mete ile yazar Ahmet Turgut, sanatçı dostları, sevenleri ve yakınları katıldı.

Ali Buhara Mete, "Aramızdan ayrılışının beşinci yılında babamı özlemle anıyoruz. Bir laf vardır mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla doludur diye. Bu sözü mecazi bulmuyorum. Gerçekten de vazgeçilmez insanlar vardır ve o da onlardan birisi. Bugün bunun idrakine varıyoruz. Çünkü özgün ve samimi düşüncelere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Dileğim ondan miras kalan düşüncelerin gelecek nesillere aktarılabilmesi." dedi.

Babası anısına kaleme aldığı "Kuşçu Hikayeleri - Aşıklar Ölmez" isimli yeni kitabının ortaya çıkışı hakkında da görüşlerini paylaşan Mete, "Bu fikir açıkçası oyuncu Mehmet Esen’den çıktı. Birgün Cihangir’de sohbet ederken neler yapabiliriz diye konuşuyorduk. Deli Yürek’teki hikayeleri kitaplaştırmaktan bahsederken fikrin büyüsüne kapıldım. Kuşçu’nun hikmetli söz ve hikayelerini bilmeyen insanlara anlatmak ve bilenlere hatırlatmak maksadıyla bu projeye giriştik. Nitekim söz uçar yazı kalır. Ömer Lütfi Mete’nin hatırasını yaşatmak onu sadece anmak değil anlamak adına ’Aşıklar Ölmez’ kitabını çok mühim buluyorum. Dilerim okuyucuyla buluşur" dedi.

Gelecekle ilgili projelerden de bahseden Mete, "Ömer Lütfi Mete’nin yazmış olduğu şiirlerden bir müzik albümü yapma projemiz var. İçinde benim bestelerimin ve onun sözlerinin olduğu bir albüm. Bu fikir de Necati Şaşmaz’a aitti. Hala üzerine çalışıyoruz ancak kesin bir tarih veremem" diye konuştu.


Kaynak:
http://www.aksam.com.tr/yasam/yazar-omer-lutfi-mete-anildi/haber-354937


Yorumlar
"Yazar Ömer Lütfi Mete anıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yazar Ömer Lütfi Mete anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.