ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Caz sanatçısı Sephuma, konser verecek

Judith Sephuma, Güney Afrika'nın 20. Özgürlük ve Demokrasi Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında, 25 Kasım'da Cem Karaca Kültür Merkezi'nde sahne alacak

26.11.2014

Caz sanatçısı Sephuma, konser verecek

"Afrika’nın en iyi caz sanatçısı" kabul edilen Judith Sephuma, 25 Kasım’da Cem Karaca Kültür Merkezi’nde konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre cesur performansları, çok satan albümleri, ödülleri ve eklektik çalışmalarıyla "Afrika’nın en iyi sanatçısı" seçilen Sephuma, Güney Afrika’nın 20. Özgürlük ve Demokrasi Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında, 25 Kasım’da sahne alacak.

Cem Karaca Kültür Merkezi’nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek konsere katılım ücretsiz olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sephuma, yaşamı boyunca hiçbir zaman rekabet içinde olmadığını, şarkı söylemenin Allah tarafından kendisine verilen bir hediye olduğuna inandığını ve bu yüzden hayatta müzik dışında herhangi bir tercihi olmadığını belirtti.

Odak noktasının sadece kariyeri olduğunu vurgulayan sanatçı, etrafında akıl veren insanların çok olduğunu ama kararlarını kendisinin verdiğini anlattı.

Kendisini başarıya taşıyan en önemli özelliklerden birisinin annesinden aldığı disiplin olduğunu kaydeden Sephuma, bu sayede konserine bir kişi bile gelse sahneye çıktığını ve aynı coşkuyla şarkılarını söylediğini aktardı.

Güney Afrikalı sanatçı, yaşantısının çocukları ve müzik olmak üzere iki parçadan oluştuğunu ifade ederek, "Pek çok ödül almış ünlü bir müzisyen olabilirim. Ama ben aynı zamanda 5 çocuğu olan bir anneyim. Haftanın belirli günlerini evde onlara yemek yaparak geçiriyorum. O yüzden sadece sahnede değil, onlara yemek hazırlarken mutfakta da çok mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Bu yılın başlarında 32 hafta doğan bebeğini kaybeden Judith Sephuma, müzik çalışmalarına kısa bir süre ara vermişti.

2001’de "A Cry, A smile, A dance" adıyla çıkan ilk albümü büyük beğeni toplayan Sephuma, Michael Bolton, Ringo Madlingozi, Oliver Mtukudzi, Pastor Benjamin Dube, Dj Pepsi gibi birçok farklı müzik türünün başarılı isimleriyle düet yaptı.

Sanatçı, ruhani esintiler taşıyan son albümü "The Experience: Live in Concert" ile de eleştirmenlerin ve müzikseverlerin takdirini kazandı.


Kaynak:
http://www.dunya.com/caz-sanatcisi-sephuma-konser-verecek-245128h.htm


Yorumlar
"Caz sanatçısı Sephuma, konser verecek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Caz sanatçısı Sephuma, konser verecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.