ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

26. Uluslarası İstanbul Kısa Film Festivali başlıyor

Hilmi Etikan’ın yönetiminde gerçekleştirilen 26. Uluslarası İstanbul Kısa Film Festivali bu yıl da değişik ülkelerde üretilmiş kısa filmleri izleyicisi ile buluşturuyor.

25.11.2014

26. Uluslarası İstanbul Kısa Film Festivali başlıyor

Programa; Hollanda, İsveç, Arjantin, Polonya Başkonsoloslukları, Fransız, İtalyan, Alman ve İspanya Kültür Merkezleri destek veriyor. Bu yılın afiş tasarımı, sanatçı Eylem Arbak tarafından gerçekleştirildi.

FESTİVALE 976 FİLM BAŞVURDU
Program kapsamında, kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel filmlere yer veriliyor. Türkiye’den 237 adet olmak üzere, festivale toplam 976 film başvurdu. Kişisel başvuruların dışında, Fransa UNIFRANCE, Polonya Krakow Film Foundation, Almanya Goethe Institut, Hollanda Eye Film Institute, Italya Roma Film Festival, İspanya Instıtuto Cervantes gibi film merkezleri tarafından seçilen kısa filmler de programda yer aldı.

FİLMLER HERGÜN 2 AYRI SALONDA GÖSTERİLİYOR
Büyük bir çoğunluğu dünyanın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş olan bu filmler 20-27 Kasım 2014 tarihleri arasında, ücretsiz olarak seyirciye sunuluyor. Değişik gün ve saatlerde iki kez, Fransız Kültür Merkezi-Taksim ve İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı sinema salonlarında türkçe alt yazılı olarak gösterilecek bu filmlerin seans bilgilerine festivalin www.istanbulfilmfestival.com web sayfası programlar bölümünden ulaşılabilir.

ÖDÜLLÜ FİLMLER ve YÖNETMENLERİ SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da festival dünyanın her yanından davet edilen çok sayıda yönetmen, yapımcı ve oyuncuyu ağırlamaya hazırlanıyor. Konuk sinemacılar, film gösterimleri sonrası, seyirci ile buluşarak filmleri, çalışmaları, ülke sinemaları konusunda seyircilere bilgi veriyorlar ve gelen soruları yanıtlıyorlar. Bu buluşmalar hem seyirci hem de yönetmenler açısından büyük önem taşıyor, daha sonra gerçekleştirilebilecek ortak yapımların önünü açıyor. Önceki yıllarda Türkiye’ye gelmiş olan birçok yabancı yönetmen festival sırasında tanıdıkları İstanbul’u çekim mekânı olarak seçtiler, yerli yönetmenlerle ortak çalışmalara imza attılar.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/keyif/27589272.asp


Yorumlar
"26. Uluslarası İstanbul Kısa Film Festivali başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

26. Uluslarası İstanbul Kısa Film Festivali başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.