ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Adana'da başladı

Bu yıl "Her Yer Festival Her Yer Direniş" sloganıyla 9.’su düzenlenen... 9. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ ADANA’DA BAŞLADI

25.11.2014

9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Adana'da başladı

Bu yıl "Her Yer Festival Her Yer Direniş" sloganıyla 9.’su düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla Adana’da başladı.
Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan açılış törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy’da katıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iş kazalarına dikkat çekerek bu kazalardan çok üzerine yapılan siyasetlerin kendilerinin içini acıttığını söyledi. İş kazaların küçük önlemlerle önüne geçilebileceğini söyleyen Başkan Karalar, iş kazalarını katliam olarak yorumladı.

ÜÇ GÜN BOYUNCA İŞÇİ FİLMLERİ GÖSTERİLECEK

Üç gün sürecek olan festival kapsamında 12 film ve belgesel Adanalı sinemaseverlerle buluşacak. Seyhan Kültür Merkezi ve Adana Merkez Halkevi’nde yapılacak gösterimlerde; İnat Hikayeleri, Gönüllü Eğitmenler, Metropolis, Eylül’ün Kadın Yüzleri, Mısır’da Cinsel Tacizle Mücadele, Pedallar ve Topuklar, Külkedisi Değiliz, Berfo Ana, İngiliz İşçi Sınıfının Durumu, Çünkü Ben Bu Parkı Seviyorum, Benim Çocuğum ve Küf sanatseverlerle buluşacak.
Açılış töreninde Mert Fırat ve Volkan Yosunlu sahneye çıkarak katılımcılarla kısa bir sohbet gerçekleştirdiler. Son olarak festivalin açılış filmi olan "Ekmek, Beton ve Güller" filminin gösteriminin yapıldığı açılışta Diren Akkapı Müzik Topluluğu da şarkılar ve türküleriyle yer aldı.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/9-uluslararasi-isci-filmleri-festivali-adana-yerelhaber-485855/


Yorumlar
"9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Adana'da başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Adana'da başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.