ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Gevrek festival

Büyükşehir Belediyesi, meşhur Ankara simidinin marka değerinin artırılması amacıyla ‘Ankara Simit Festivali’ düzenlemeye hazırlanıyor. Fırıncılar kararı memnuniyetle karşılarken, “Festival için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

25.11.2014

Gevrek festival

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki günkü oturumunda Ankara simidi konuşuldu. Meclis’e sunulan önergede “Büyükşehir Belediyesi olarak, ülkemizde yaygın olarak tüketilen ve sevilen, yaygın kanı olarak da simidin en çok beğenildiği ilin de Ankara olması gerekçesiyle, Ankara Simidi’nin marka değerinin geliştirilmesinin ve bu alanda Ankara Simit Festivali düzenlenebilirliğinin araştırılması” ifadeleri yer aldı. Önerge oybirliği ile kabul edildi.

İSTENİLEN KALİTEDE SİMİT YOK
Ankara Pideciler, Fırıncılar ve Çörekçiler Odası Başkanı Ahmet Yalçın, Ankara simidinin bir marka olduğunu dile getirerek, “Alınan festival kararı çok güzel. Biz de oda olarak gerek maddi gerek manevi anlamda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Ankara simidinin marka olmasına karşın denetimsizlik ve düşük kalite gibi nedenlerden dolayı istenilen şekilde tüketiciye sunulmadığını savunan Yalçın, şöyle konuştu: “Maalesef eski Ankara simidi yok. Yapılan denetimlerde odamızdan da destek alınsa ve temsilcilerimiz de bu denetimlere katılsa satılan simidin ve kullanılan malzemenin ne kadar kaliteli olup olmadığı konusunda gerekli tespitler daha sağlıklı yapılabilir. Böylece daha iyi şartlarda daha kaliteli simitler üretilebilir. Şu anda hem Ankaralılara hem de Ankara’ya gelen misafirlere istenilen kalitede simit çıkmıyor. Biz bundan rahatsızız.”

SIRRI PEKMEZİNDE GİZLİ
Meşhur Ankara simidinin sırrı ise, pekmezinde gizli. Pekmez hem çok kaliteli hem de diğer illerde olduğu gibi çok fazla sulandırılmadığından esmerliğini koruyor. Zaten Ankara simidi koyu rengini pekmezin esmerliğinden alıyor. Bunda pişirme şekli ve nem oranının katkısı büyük. Pekmez sulandırılmayarak koyu tutuluyor, ortalama 300-320 derecelik fırınlarda, doğru nem oranında ve susamı bol kullanılarak pişiriliyor. Fiyatı 1 TL.

YÜKTE HAFİF KALORİDE AĞIR
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nihal Tunçer, Başkentlilerin sabah kahvaltılarında ‘vazgeçilmezler’ arasında yer alan Ankara simidinin hafif gramajına karşın 350-400 kalori arasında değişen enerji miktarına sahip olduğuna dikkat çekerek, “Ankara simidini arkadaşınla paylaş. Yarım simidin yanına peynir, domates ve salatalık ile daha sağlıklı bir kahvaltı yapılabilir” dedi.

BALMUMU HEYKEL MÜZESİ YAPILACAK
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen diğer bir karar da dünyada da büyük ilgi gören ve ziyaretçi akınına uğrayan ünlü şahsiyetlerin balmumu heykel müzelerine ilişkin oldu. Türkiye’de ve dünyada önem kazanmış şahsiyetlerin balmumu heykellerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak, müzede yer alması ve Ankara turizmine kazandırılması hususunda yapılabileceklerin araştırılması yönündeki önerge oybirliğiyle karara bağlandı.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27610777.asp


Yorumlar
"Gevrek festival" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Gevrek festival ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.