ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Festival heyecanı Kuzucubelen'de devam etti

5. Uluslararası Narenciye Festivali için çeşitli ülkelerden gelen dansçılar gösterilerini sergilemeye devam ediyor.

25.11.2014

Festival heyecanı Kuzucubelen'de devam etti

Festival coşkusunun sürdüğü Mezitli Kuzucubelen Ortaokulu’nda yapılan gösterilerle Kuzucubelen sakinleri keyifli dakikalar geçirdi. Okulda yapılan etkinliğe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İlçe Milli eğitim Müdürü Dursun Kılıç, meclis üyeleri, birim müdürleri, eğitimciler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Danslarıyla izleyicileri büyüleyen ülkeler arasında Belarus, İspanya ve Ukrayna yer aldı. Kendilerine özgü enstrümanları ile yerel müziklerini dinleyicilere sunan Hindistan, vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatırken, Rumeli Türkleri ise yerel türkülerini seslendirdi. Festival kapsamında çok sayıda ülkenin halk oyunları ekibinin ülkemizi ziyaret ettiğini ve bu tür etkinliklerin ülkelerin yakınlaşmasında önemli rol oynadığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Ülkelerin birbirlerinin kültürlerini tanımaları barışın sürekli kılınması noktasında son derece önemlidir. Bütün dünyada barışın egemen olmasını istiyoruz. Ülkelerin birbirleri arasında bu tür etkinlikler düzenlemesi ve halk oyunlarını sergilemesi barışın etkinliğini kalıcı hale getirecektir” dedi.
Etkinlikte ülkelerarası dostluğun, barışın güzellikleri ve kültürlerin çeşitliliğine duyulan ilgi birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine olanak sağladı.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/festival-heyecani-kuzucubelen-de-devam-mersin-yerelhaber-479539/


Yorumlar
"Festival heyecanı Kuzucubelen'de devam etti" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Festival heyecanı Kuzucubelen'de devam etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.