ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çalıkuşu tiyatro oyunu ABD'de ilgi gördü

Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu adlı romanından tiyatroya uyarlanan oyun, ABD'nin New York kentinde yoğun ilgi gördü.

25.11.2014

Çalıkuşu tiyatro oyunu ABD'de ilgi gördü

Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu adlı romanından tiyatroya uyarlanan oyun, ABD’nin New York kentinde yoğun ilgi gördü.

"Off Broadway" oyunu olarak Türk Amerikan Sanat Topluluğu tarafından Kraine Tiyatrosu’nda sergilenen ve kapalı gişe oynanan Çalıkuşu, izleyenlerden büyük alkış topladı. Yer bulamayan çok sayıda kişi, oyunu koltuklar arasındaki koridorlara oturarak izledi.

İzleyiciler arasında BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik ve New York Başkonsolosu Ertan Yalçın’ın da bulunduğu salonda, farklı etnik gruplardan Amerikalılar da yer aldı.

Türkçe sahnelenen oyunun İngilizce altyazısı, Amerikalı izleyiciler için sahnenin üzerine yansıtılarak verildi.

İpek Kadılar’ın oyunlaştırdığı, İbrahim Yazıcı’nın sahneye koyduğu eserin ana karakteri Feride’yi Dilek Aba canlandırdı.

Yazıcı, ’’New York Başkonsolosluğumuzun da desteğiyle New York dışında Türk toplumunun yaygın bulunduğu bölgelerde turne yapacağız. Bu oyun bizim için New York’a bir veda gösterisiydi’’ diye konuştu.

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da bu oyunu Türkiye’den kilometrelerce uzakta, mozaik olarak nitelendirdiği bir seyirci grubuyla buluşturmanın büyük başarı olduğunu söyledi.


Kaynak:
http://www.fortuneturkey.com/calikusu-tiyatro-oyunu-abdde-ilgi-gordu-3426


Yorumlar
"Çalıkuşu tiyatro oyunu ABD'de ilgi gördü" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çalıkuşu tiyatro oyunu ABD'de ilgi gördü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.