ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Batman Sanat Tiyatrosu Kadınlara Ücretsiz Tiyatro Gösterimi Sundu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, Batman Sanat Tiyatrosu, Kadınlara özel bir gösterim sundu.

25.11.2014

Batman Sanat Tiyatrosu Kadınlara Ücretsiz Tiyatro Gösterimi Sundu

Batman Sanat Tiyatrosu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde tüm kadınlar için sahnede.

Tiyatrodan yapılan açıklamada, şöyle denildi; "Dünyanın tüm bölgelerinde sıkıntı içinde acı çeken, incinen, tecavüze uğrayan, savaşan, direnen, yok sayılan, şiddetin gölgesinde tutunmaya çalışan tüm kadınlar için sahnemizi aydınlatıyoruz. Ücretsiz olarak sahneleyeceğimiz ’Hayır’a tüm halkımızı davet ediyoruz. Gün geçtikçe durmadan çoğalan, her gün bir yenisi eklenen kadına şiddetin karanlık yüzünden bakıyoruz sahneye… Rehine verilmiş mezar taşlarına… Bir çocuğun ninnisiz kalmasına…Acıyla bağ kurduğumuz, yaralarımızı acıyla örttüğümüz, incindiğimiz, kalbimizin küflenmesine…Karanlık bir sokakta yitip giden bir saç teline…Entelektüel jimnastiklere sıkışıp kalan kısırdöngüye, çözümsüzlüğe…Çoğaltan, büyüten, hayatı anlatan kadının kadim masalının kayıp bir toprakta soğumasına…Zamanın değişen hikayesinde kirlenen duyguya…Boğazımızda düğümlenen, içemediğimiz zamanın büyüsüne…Çocuk düşlerinde kalan,yerinde kalan hayata…Duymayan, bilmeyen, anlamayan, hissetmeyen, gözleri kapalı, kulağı tıkalı, gölgemize hapsettiğimiz topluma Hayır Hayır diyoruz."


Kaynak:
http://www.haberler.com/batman-sanat-tiyatrosu-kadinlara-ucretsiz-tiyatro-6717605-haberi/


Yorumlar
"Batman Sanat Tiyatrosu Kadınlara Ücretsiz Tiyatro Gösterimi Sundu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Batman Sanat Tiyatrosu Kadınlara Ücretsiz Tiyatro Gösterimi Sundu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.