ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yaşasın Tiyatro Yaşasın Hayat

Direklerarası Seyircileri 14.Kez tiyatro dünyasını ödüllerle selamladı. Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Sahnesi’nde dün akşam gerçekleşen törende tiyatro seyirci ve sanatçısının gündemi ortaktı; “Yaşasın Hayat, Yaşasın Tiyatro”.

25.11.2014

Yaşasın Tiyatro Yaşasın Hayat

Törende, Ömer Şahinbaş Başkanlığı’nda oluşan tümü gönüllü ve mesleğin dışından sanatseverlerden oluşan Direklerarası Seyircileri Seçici Kurulu’nun 2013-2014 sezonunda, İstanbul ve Kocaeli’nde çeşitli kategorilerde profesyonel ve amatör en başarılı bulduğu sanatçı ve kurumlara ödül verildi.

Gecede 10.Vasıf Öngören Ödülü’nü de Aslı Öngören’in elinden Mehmet Esatoğlu aldı.

Sürekli Mükemmeliyet Ödülü alan Defne Yalnız, “Bütün karanlıklara rağmen inadına sahne, inadına tiyatro” sözleriyle seyirci ve sanatçıların duygularını ifade etti. Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Cimri” oyunundaki rolüyle layik görülen Zeynep Erkekli, “Birbirini iyi anlayan, çok seven, kıymet veren iki tiyatrocu olarak, çok güzel günler geçirdik, provalarda, turnelerde.” diyerek ödülünü yönetmeni Kenan Işık için aldı. Son günlerde doğa ve sanat üzerinde dolaşan kara bulutlara da değinen Erkekli, “Bizler kırılgan masumlar olarak “özgür bir hayat” için her şeye rağmen sanatlı bir şekilde direnip mücadele edeceğiz.” dedi.

Direklerarası Seyircileri Özel Ödülleri, 100 Yaşını kutlayan İBB Şehir Tiyatroları, Yapı Kredi Çalışanları’nın sahnelediği ”Yaygara 70” ve Ümraniye T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu tutuklu ve hükümlülerinin oynadığı “Definename” ile Kocaeli Tüpraş SEK Tiyatro Topluluğu’na sunuldu. Definename’nin yönetmeni Duygu Urgan, “İnsanı özgürleştiren, sosyalleştiren, sorgulama, araştırma isteği duyuran bu çalışmaların bütün ülkeye yayılması için sanatçılardan, sivil toplum kuruluşlarından ve yöneticilerden destek istedi.


Kaynak:
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/142422/Yasasin_Tiyatro_Yasasin_Hayat.html


Yorumlar
"Yaşasın Tiyatro Yaşasın Hayat" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yaşasın Tiyatro Yaşasın Hayat ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.