ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Cem Uçan ile Yazı-Yorum 7 Şubat'ta başlıyor!

“Boşluğun İzinde” adlı kitabıyla 2007 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne layık görülen Cem Uçan yönetiminde “Yazı-yorum” seminerleri, Daire Sanat’ın ev sahipliğinde 7 Şubat 2009 tarihinde başlıyor.

29.12.2008

Cem Uçan ile Yazı-Yorum 7 Şubat'ta başlıyor!

“Metin çalışmalarının değerlendirildiği bir paylaşım ortamı yaratmak” ana hedefiyle başlatılan “Yazı-yorum” seminerlerinde katılımcılarla birlikte, kurmaca yazma pratiğine yönelik çalışmaların yanı sıra, edebiyat ve kurmaca metinlerle ilgili temel kavramların incelenmesi ve tartışılması amaçlanıyor. Daire Sanat’ın düzenlediği, Cem Uçan’ın yönettiği seminerler Cihangir’de yedi hafta süresince Cumartesi günleri gerçekleşecek.

Yazı-yorum’un, katılımcıların da katkısıyla, yazma pratiği, okur algısı, eleştiri kuramları gibi, kurmaca edebiyatın etrafındaki farklı dünyaların kapılarını aralamayı amaçladığını belirten Cem Uçan; “Pratiğe dönük çalışmaların yanı sıra yazının temeli olan kuramsal yaklaşımları da inceleyeceğiz. Ayrıca Daire Sanat’ta, edebiyat ve görsel sanatların bir araya geldiği bir ortamda bulunmanın sunduğu olanaklardan yararlanacağımıza inanıyorum.” dedi.

Yazı-yorum seminerler dizisinde her hafta farklı bir konu işlenirken; ilgili konuya ait temel kuramsal metinler tartışılacak ve kurmaca ögeleriyle ilgili metin örnekleri incelenecek. Ayrıca, yaratıcı yazma pratiğine yönelik sınıf-içi ve sınıf-dışı metin uygulama çalışmaları seminer katılımcılarıyla birlikte değerlendirilecek.

Yedi haftalık seminer dizisi hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler 0 212 244 12 68 nolu telefondan Daire Sanat’ı arayabilir veya [email protected] mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javas cript açık olmalıdır e-posta adresine mesaj atabilirler.


Cem Uçan hakkında

1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Cem Uçan, halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Yüksek Lisans programında eğitimini sürdürmektedir.

İlk öykü kitabı Bambaşka Hayatlar (2005), ikinci kitabı Boşluğun İzinde (2006) yılında Sel Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır. Boşluğun İzinde, 2007 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne layık görülmüştür. İnternet üzerinde yayıncılık yapan altKitap’ın (www.altkitap.com) editörlüğünü yürütmektedir.

Yazı-yorum hakkında

Program
Hafta -1 – Edebiyat-Neden buradayız?
Edebiyat!
Eleştiri kuramları
Kurmaca dünyalar
Yaratıcı yazarlık
Hafta -2 – Kurmacada Kurgu
Kurgu nedir, kurmacada kurgu özellikleri
Kuramsal ve örnek metinler
Sınıf-içi uygulamalı metin çalışması
Hafta -3 – Kurmacada Ses – Anlatı (Narration)
Kurmacada ses, anlatının temel özellikleri
Kuramsal ve örnek metinler
Sınıf-içi uygulamalı metin çalışması
Sınıf-dışı uygulamalı metin çalışması: Değerlendirme
Hafta -4 – Kurmacada Karakter
Karakter yaratmak!
Kuramsal ve örnek metinler
Sınıf-içi uygulamalı metin çalışması
Sınıf-dışı uygulamalı metin çalışması: Değerlendirme
Hafta -5 – Kurmacada Zaman
Kurmacada zaman ve zaman kullanımı
Kuramsal ve örnek metinler
Sınıf-içi uygulamalı metin çalışma
Sınıf-dışı uygulamalı metin çalışması: Değerlendirme
Hafta -6 – Kurmacada Mekân
Kurmacada mekân
Kuramsal ve örnek metinler
Sınıf-içi uygulamalı metin çalışması
Sınıf-dışı uygulamalı metin çalışması: Değerlendirme
Hafta -7 – Değerlendirme ve Tartışma
6 haftalık Yazı-yorum semineri süresince katılımcıların okuması beklenen roman üzerinde tartışma

Yorumlar
"Cem Uçan ile Yazı-Yorum 7 Şubat'ta başlıyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Cem Uçan ile Yazı-Yorum 7 Şubat'ta başlıyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.