ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Öğretmenlere takviye kurs uygulamasında 1000 lira ek ücret

Maliye, MEB'in teklifini kabul ederse, hafta sonları ve ders dışı saatlerde ek ders verecek öğretmene aylık 1000 tl 'ye varan ek gelir gelecek

25.11.2014

Öğretmenlere takviye kurs uygulamasında 1000 lira ek ücret

Aylık 19 saat takviye kurs veren öğretmene 1000 TL ek ücret gelecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından talimatı doğrultusunda öğretmene ek ders ücreti için maliye çalışma başlattı.



’Ek ders ücreti verilecek’

Takvim’de yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, dershanelerin kapatılması kararının alınmasının ardından öğrencilerin takviye ders uygulaması için okullarda ücretsiz kurs uygulamasının planlandığını ve öğretmenlere de bu kurslara gelmelerine teşvik edecek bir ücret verilmesine karar verildiğini söyledi. Öğretmenlerin bütün eğitim-öğretim dönemi boyunca hafta sonu okullarda çalışmaları için mevcut ek ders ücretinin 8 tl olduğunu ve bunun öğretmenlere cazip gelmediğini belirten Bakanlık yetkilileri, "Biz öğretmene ayda en az 750- 1000 tl arasında ek ders ücreti verilmesini istiyoruz" dedi.

19 saat ders imkanı

Ek ders ücretinin sadece takviye kurslarına katılan öğretmenleri mi yoksa hafta içi diğer derslere de giren tüm öğretmenleri mi kapsayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Maliye, MEB’in teklifini kabul ederse, hafta sonları ve ders dışı saatlerde ek ders verecek öğretmene aylık 1000 tl ’ye varan ek gelir gelecek. Karı-koca öğretmen olan ailelerin ise bütçelerine aylık 2 bin tl’ ye yakın katkı gelmesi bekleniyor. Öğretmenler, toplam 40 saate kadar ders verebilecek. Böylece okulda haftada 21 saat derse giren bir öğretmen, 19 saat de takviye kursunda ders verebilecek.


Kaynak:
http://t24.com.tr/haber/ogretmenlere-takviye-kurs-uygulamasinda-1000tl-ek-ucret,275650


Yorumlar
"Öğretmenlere takviye kurs uygulamasında 1000 lira ek ücret" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Öğretmenlere takviye kurs uygulamasında 1000 lira ek ücret ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.