ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hakiki sevgi, herkesin bahsettiği, fakat pek az kimsenin gördüğü hayaletlere benzer. -- Anatole Franse Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Aliağa Sanat Merkezi'nde bin öğrenci kurs görüyor

Aliağa Belediyesi, kentte yaşayan vatandaşların sosyal yaşamına renk katmaya devam ediyor

24.11.2014

Aliağa Sanat Merkezi'nde bin öğrenci kurs görüyor

Sevilen Sanatçı Volkan Severcan’ ın Kültür ve Sanat Danışmanı olarak göreve başlamasının ardından gerçekleştirilen kültürel etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken belediye konservatuarı eğitimlerini 2014-2015 eğitim öğretim döneminde yenilenen güçlü eğitmen kadrosu ve geniş kapsamlı kurs programıyla Aliağa Belediyesi Sanatevi olarak sürdürecek.

Küçük büyük herkesin ilgisini çeken kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapan eğitim yuvası, yetenek sınavları sonrasında 23 ayrı bölümde, bin 630 başvuru arasından seçilen binin üzerinde öğrenciye eğitim veriyor. Oyunculuk eğitimlerinin yanı sıra müzik, dans, resim ve el sanatları gibi pek çok dalda eğitimlerin verileceği okul niteliğinde çalışma yürüten Sanatevi’nde piyano, gitar, bağlama, keman, ud, klarnet, ney, kaval-zurna, tiyatro, tiyatro metin yazarlığı, hasır örme, ebru sanatı, resim, şan şarkı söyleme teknikleri, bale eğitimleri ve halk dansları ile modern dans eğitimlerinin yanı sıra nefesli sazlar, ritim atölyesi, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Çocuk Korosu için sınıf açıldı. Eğitimler Ekim ayı içerisinde başladı.

32 eğitmen ile ders başı

2014-2015 eğitim öğretim döneminden itibaren dünyaca tanınan eğitmenleri kadrosuna katmaya başlayan Aliağa Belediyesi Sanatevi sadece Aliağa’da yaşayanların değil, İzmir’de yaşayan ve oyunculuk mesleği yapmak isteyenlerin ilk adresi olacak. Yeni eğitim öğretim döneminde 32 eğitmen ile ders başı yapan Sanatevi, piyano eğitmeni boşluğunu ise dünyaca tanınan müzik adamı Genco Arı ile doldurdu. Arı, Öğrencilerine aktif olarak klasik piyano, caz piyano ve kompozisyon dersleri veriyor. Genco Arı’nın eşi Burcu Arı ise yeni eğitim döneminde eşi Genco Arı’yı yalnız bırakmadı. Burcu Arı ise Şan ve nefes teknikleri dersleriyle öğretmen kadrosunda yerini aldı.


Kaynak:
http://www.haberekspres.com.tr/izmir/aliaga-sanat-merkezinde-bin-ogrenci-kurs-goruyor-h69919.html


Yorumlar
"Aliağa Sanat Merkezi'nde bin öğrenci kurs görüyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Aliağa Sanat Merkezi'nde bin öğrenci kurs görüyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.