ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

‘Yer gök Atatürk’ sergisi

Bodrum’da büyük bölümü kız, 850 öğrenci bulunan 56 öğretmenin...

24.11.2014

‘Yer gök Atatürk’ sergisi

Bodrum’da büyük bölümü kız, 850 öğrenci bulunan 56 öğretmenin görev yaptığı Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu’nda, ‘Yer Gök Atatürk’ adıyla sergi düzenlendi. 10 Kasım’da açılacak sergi, bir hafta boyunca gezilebilecek.

Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu’nda, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerinin de desteğiyle 1 ay uğraşarak hazırladığı sergide, Atatürk’ün 400’ün üzerinde fotoğrafı, yaşamını ve devrimlerini anlatan 60 kitap ile portresinin bulunduğu saat, tişört, bardak, tablo ve çerçeve gibi çeşitli eşyalara yer verildi, ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ köşesi düzenlendi. Mumlarla süslenen köşe, Cumhurbaşkanlığı forsu ve makamının tanıtıldığı yazılarla da desteklendi. Sergideki, öğrencilerden Ebru Kodal’ın yaptığı yağlı boya dev Atatürk portresi beğeni kazandı. Okulun kız öğrencileri, sergiye özel, ‘Atatürk’ün Kızları’ isimli gazete çıkardı. Gazetede, Atatürk ile ilgili yayınlanmış gazete, dergi ve röportajlardan örneklere de yer verildi.

17 Kasım’a kadar açık kalacak serginin bu yıl üçüncüsünün daha da geliştirerek düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Derya Güven, bahçe kapısından girişten itibaren okulun tüm koridor ve merdivenleri başta olmak üzere akla gelebilecek her noktasını Atatürk ile ilgili fotoğraf, doküman ve öğrencilerin yaptığı eserlerle donattıklarını söyledi. Güven, "Bizlere bugünleri bağışlayan ve emanet eden ulu önder Atatürk’ü asla unutmamız veya unutturmamız mümkün değil. Çocuklarımızın yaklaşık bir ay süren Atatürk sergisi çalışmasında ne kadar istekli ve kararlı olduklarını görüp, ‘İşte bunlar Atatürk’ün çocukları’ dedik. Umarım bu sergi her okula her eğitim yuvasına örnek olacak bir sergi olur. Atatürk’ü anlatmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu günlerden geçiyoruz" dedi.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/egitim/27551410.asp


Yorumlar
"‘Yer gök Atatürk’ sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

‘Yer gök Atatürk’ sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.