ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Görme Engellilerden Tiyatro Oyunu

Tiyatro Altı Nokta, "Ah Aşk" adlı oyunu Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi'nde sahneledi.

24.11.2014

Görme Engellilerden Tiyatro Oyunu

Görme engelli amatör tiyatrocuların kurduğu Tiyatro Altı Nokta, "Ah Aşk" adlı oyunu Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi’nde sahneledi.

19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen oyunu, çok sayıda sanatsever izledi.

Sema İslim Utandı’nın yazdığı, Sedat Atamtürk’ün yönettiği oyunda, Altı Nokta Körler Derneği üyesi amatör tiyatrocuların yanı sıra Tiyatro Yolcuları oyuncuları Suat Çalık ve Yasemin Karameşe de yer aldı. Mehmet Bülbül ile Zeki Saraç da müzikleriyle oyuna renk kattı.

"Kadın erkek ilişkileri ile aşkın hallerinin" anlatıldığı oyun, izleyicinin beğenisini topladı. İzleyici, zaman zaman amatör tiyatroculara alkışlarıyla destek verdi.

-"Sanatın engel tanımadığını gösterdik"-

Yönetmen Sedat Atamtürk, oyunun sonunda yaptığı konuşmada, görme engelliler nasıl tiyatro yapacaklar düşüncesini yıkıp, sanatın engel tanımadığını göstermek istediklerini söyledi. "İnsanın en büyük engeli yine kendisidir" diyen Atamtürk, izleyiciye, ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Altı Nokta Körler Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Tatar da oyunun, engelli insanların diğerleriyle birlikte aynı sahneyi, aynı yaşamı paylaşabileceğini gösterdiğini söyledi.

Kaynak : haberler.com

Yorumlar
"Görme Engellilerden Tiyatro Oyunu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Görme Engellilerden Tiyatro Oyunu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.