ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nebiyan Dağı Ziyaretçilerini Bekliyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığın'ca turizm merkezi olarak ilan edilen Nebiyan Dağı, ormanları, yaylası ve suyu ile Karadeniz Bölgesi'nin adeta seyir terası konumunda Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Genç: "Nebiyan'ı Avrupa ve Arap ülkelerine tanıtacağız"

28.10.2014

Nebiyan Dağı Ziyaretçilerini Bekliyor

19 Mayıs ilçesinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığın’ca turizm merkezi olarak ilan edilen Nebiyan Dağı, ormanları, yaylası ve suyu ile Karadeniz Bölgesi’nin adeta seyir terası konumunda.
Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her mevsim ayrı bir doğal güzelliği bünyesinde barındıran Nebiyan Dağı ile ormanları ve yaylasını bütün Avrupa ve Arap ülkelerine tanıtacaklarını söyledi.

Nebiyan Dağı’nın bin 224 metre yüksekliği ile bölgenin en yüksek noktalarından biri olduğuna dikkati çeken Genç, şöyle devam etti:

"Nebiyan Dağı, ormanları, yaylası ve suyu ile keşfedilmeyi bekliyor. Burası Karadeniz Bölgesi’nin seyir terasıdır. Bölge, dört mevsim yapılabilecek doğa turizmi, yayla turizmi, spor turizmi, foto safari, offroad sporları açısından önemli bir bölgedir. Bugüne kadar keşfedilmemiş bakir kalan ender güzelliklerden biri. bu nedenle bölgeyi başta Avrupa ve Arap ülkeleri olmak üzere bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz."

Genç, şehrin gürültüsünden, stresinden kurtulmak ve ruhunu dinlendirmek isteyenlerin mutlaka Nebiyan Dağı ve ormanlarına gelmesi gerektiğini vurguladı.

Nebiyan ormanlarında bulunan kayın ağaçlarının Türkiye açısından da önem taşıdığına dikkati çeken Genç, şunları kaydetti:

"Nebiyan, başlı başına bir oksijen deposu. Cennetten düşen bir doğa harikası olarak keşfedilmeyi bekliyor. Dernek olarak yörenin tanıtılması ve turizm faaliyetlerinin artırılması için buraya günübirlik turlar düzenleyeceğiz, çeşitli aktiviteler yapacağız. Türkiye’de sadece Karadeniz Bölgesi’nde bulunan orman gülleri, keskin kokusuyla hoş bir hava katıyor Nebiyan ormanlarına. Nebiyan Dağı ve ormanlarını ziyaret etmek için gelenler konaklamak için kamp ya da çadır kurabiliyor. Hafta sonu veya hafta içi kalmak için gelenler ise Nebiyan’da yol boyunca bulunan alabalık tesislerinden yararlanabiliyor. Böylesine güzelliklerle dolu bu alana turistlerin ilgisini artırmak istiyoruz. - Samsun

Kaynak : sondakika.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 30.10.2014 16:04:29
çok güzel yerdir.ancak ağustosta bile üşürsünüz. bu nedenle sıkıca giyinip gitmek gerekir.


Yorum Yapın

Nebiyan Dağı Ziyaretçilerini Bekliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.