ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tarih gün yüzüne çıkarılıyor!

Aksaray’da bulunan Nora Antik Kentindeki tarihi doku gün yüzüne çıkarılıyor.

22.9.2014

Tarih gün yüzüne çıkarılıyor!

Antik kent ile ilgili Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’dan bilgi alan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Helvadere Kasabası sınırları içerisinde Hasan Dağı’nın eteğinde geniş bir alanda yer alan Roma ve Bizans döneminden kalma antik şehir kalıntılarında incelemelerde bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, ’’Nora, Viranşehir ve Mokisos’ isimleriyle de anılan bölgenin geniş bir yaşam alanı olduğunu, antik kentin bulunduğu alanda ve özellikle yamaç kısımlarında önemli yapı kalıntılarının bulunduğunu söyledi. Nora Antik Kenti’nin stratejik mevkide önemli bir askeri üs olduğunu ifade eden Doğan, Nora Antik Kenti’nin Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 1998 yılında aldığı karar ile birinci derece arkeolojik sit alanı ilan edildiğini, ancak bugüne kadar antik kentte kapsamlı bir çalışmanın gerçekleştirilemediğini belirtti. Doğan bölgede yapılacak kapsamlı bir çalışma ile Nora’nın turizme kazandırılabileceğini ifade ederek öncelikle Nora Antik kentine giden yolun iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile beraber Nora Antik Kentinde incelemeler yapan Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada Aksaray’ın birçok bölgesinde çok eski medeniyetlerin izlerini görmenin mümkün olduğunu bu noktada Aksaray’ın yüksek turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Aksaray’ın turizmde hak ettiği yere gelmesi için hep beraber gayret göstereceklerini ifade eden Vali Ataklı, Nora Antik Kenti’nin Hasandağı’na yakınlığı nedeniyle dağcılık alanında doğa turizmiyle birlikte değerlendirilebileceğini söyledi.

Vali Ataklı, ‘’ Bölge Roma-Bizans dönemi ören yeri olarak kültür turizmi kapsamında dikkati çeken bir bölge burada bölgeye ulaşım imkânları ve diğer alternatif ulaşım imkânları değerlendirilerek buranın gezilip görülmesi sağlanabilir. Aksaray’ın her bölgesinde geçmiş medeniyetlerin izlerini görüyoruz. Kentin turizm potansiyeli çok iyi bunu ortaya çıkarmalı turizmin hizmetine sunmalıyız’ dedi.

Nora Antik Kentinden çok etkilendiğini belirten Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ın her bölgesinde farklı bir güzelliği barındırdığını, bu değerlerin tanıtımı ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde hep beraber güzel çalışmaların yapılacağını vurguladı.

Kaynak : TRT Haber

Yorumlar
"Tarih gün yüzüne çıkarılıyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tarih gün yüzüne çıkarılıyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.