ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

1071 tarihçi Ahlat'ta buluştu

Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü yıldönümü için Bitlis'e gelen 1071 tarih öğretmeni, Ahlat İlçesi'nde bulunan tarihi mekanları gezdi.

28.8.2014

1071 tarihçi Ahlat'ta buluştu

Program kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden Bitlis’in Ahlat İlçesi’ne gelen 1071 tarihçi tarihi Selçuklu Mezarlığı, Emir Bayındır Kümbeti, Bayır Köprüsü ve bir çok tarihi mekanı gezdi.

Programın organizasyonunu yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü uzmanı Cemalettin Parıltı, prgramın çok faydalı geçtiğini belirterek, "Malazgirt Zaferi’nin 943’üncü yıldönümü münasebetiyle böyle bir program düzenledik. Bakanlığımızın Türkiye genelinde ulaştığı 1071 tarih öğretmeni ve öğrencisiyle, önce Muş ilinde bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayda Türkiye’nin önemli tarihçileri ile genç tarihçilerini buluşturduk. Bugün de Ahlat’tayız. Başta Selçuklu Mezarlığı olmak üzere diğer Selçuklu eserlerini genç tarihçilerimize gezdirip, buradaki atmosferi yaşayıp edindikleri bilgilerini öğrencilerine aktarmalarına yardımcı oluyoruz. Böylelikle daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz" dedi.

Yorumlar
"1071 tarihçi Ahlat'ta buluştu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

1071 tarihçi Ahlat'ta buluştu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.