ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Murat Göğebakan hayatını kaybetti

Bir süredir hastanede tedavi altında bulunan Sanatçı Murat Göğebakan hayatını kaybetti. Sanatçının saat 8 sularında vefat ettiği öğrenildi.

31.7.2014

Murat Göğebakan hayatını kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Sanatçının dostları acı haberi alır almaz hastaneye akın etmeye başladı.
Başbakan Erdoğan kendisi için ’Uzun Adam’ şarkısını besteleyen sanatçı Göğebakan’ı evinde ziyaret etmiş, katıldığı mitinglerde Murat Göğebakan için dua istemişti.

BAŞBAKAN EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan kendisi için ’Uzun Adam’ şarkısını yazan sanatçı Göğebakan’ı evinde ziyaret etmiş, katıldığı mitinglerde Murat Göğebakan için dua istemişti.

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR?

Murat Göğebakan 9 Ekim 1968 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Anne ve babası Almanya’da çalıştığından dolayı Almanya-Türkiye arasında bir çocuukluk geçirmek zorunda kalan Murat Göğebakan ilk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. Daha sonra 1986 yılında Hacettepe Ankara Devlet konservaturarı’na giren Murat Göğebakan eğitimini tamamlamasının ardından Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Murat Göğebakan bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri verdi ve bar çalışmaları yaptı. 1995 yılına kadar Adana’da yaşayan Murat Göğebakan ilk evliliğini genç yaşlarda yaptı ve bu evlilikten Bülent isminde bir çocuğu oldu.
1995 yılının ardından İstanbul’a gelen Murat Göğebakan burada hayallerini gerçekleştirmek adına bir albüm çıkarmak için mücadele etti. Onlarca zorluğa rağmen Murat Göğebakan "Ben Sana Aşık Oldum" isimli albümünü çıkarmayı başardı ve büyük bir çıkış yapmayı başardı. Murat Göğebakan Kral Tv Müzik Ödülleri’nde "Yılın Şarkısı", "En İyi Söz", "En İyi Rock" ve "En İyi Çıkış Yapan" kategorilerinde aday gösterildi. "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" ödülünü kazandı.
Ardından Sindoma Müzik kuruldu. Murat Göğebakan bu şirketten ’Sen Rahatına Bak’ ’Tek Suçum Seni Sevmekmiş’ ve ’Merhaba’ ismli albümlerini çıkardı. 2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Murat Göğebakan, 2002 yılında çıkardığı ’Ayyüzlüm’ isimli albümüyle MÜYAP’ın En Çok Satan Albüm Ödüllerine layık görüldü. Ardından çıkardığı ’Yaralı’ ve’Sana Olan Aşkım Şahit’ isimli albümleriyle başarısını devam ettiren sanatçı, bu süre içerisinde ’Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan’ isimli bir de kitap çıkardı. 2010 yılında kan kanserine yakalanan Murat Göğebakan, zaman içinde hastalığını yenmiş ve müzik hayatına devam etmiştir. 2010 yılında Aşıklar yolu adlı albümle istediği ilgiyi göremese de, 2012 Mart ayında çıkardığı Aşkın Gözyaşları adlı albümle sevenlerinin beğenisini kazanmayı hedeflemiştir. Albüm çıkış parçası ve klibi Vurgunum adlı parçaya çekilmiştir. Sevenleri ona ’Ağabey’ diye hitap etmektedir. Murat Göğebakan kendisine Sevgi Adamı lakabını takmıştır ve öyle tanınır. Murat Göğebakan; Erkin Koray, Cem Karaca, Edip Akbayram, Barış Manço, Deep Purple ve Led Zeppelin gibi isimlerden etkilendiğini belirtmiştir.

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.8.2014 15:01:37
İnsanın yüzü kalbinin aynası derler ne kadar mahzun garip bir yüzü var Allah gani gani rahmet eylesin sabr-ı cemil diliyoruum ailesine ve sevenlerine mekanı cennet olsun :(


Mesaj Yaz 5.8.2014 20:48:31
Murat Göğebakan çok sevdiğim bir sanatçı. Yüzünden çok iyi bir insan olduğu belli. Vefat etmeden "Beni bırakın ALLAH'ima kavuşmak istiyorum." demiş. Kavuştuğuna çok inanıyorum. ALLAH ailesine ve sevdiklerine sabır versin. ALLAH rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun...

Mesaj Yaz 5.8.2014 11:08:56
Allah rahmet eylesin, Mekanı Cennet olsun İnşAllah

Mesaj Yaz 3.8.2014 14:42:58
Mekânın cennet olsun

Mesaj Yaz 3.8.2014 08:51:54


Çok üzüldüm..!! ALLAH rahmet etnin.. mekanı cennet olsun..


Mesaj Yaz 1.8.2014 18:45:03
yaratanın rahmeti üzerine olsun ... gerçek bir sanatçıydı ..

Mesaj Yaz 1.8.2014 16:40:48
Allahtan rahmetler, sevenlerine, yakınlarına sabırlar dilerim. Mekanı cennet ola...

Mesaj Yaz 1.8.2014 16:26:50
mekanı cennet olsun diye
el açmaktan başka derdimiz yok ki gerisine
mevlam rahmet etsin
buğün ona yarın bize
acıdık
:(


Mesaj Yaz 1.8.2014 16:06:41
oldukca severdim bu şahsı

Hakk rahmet eylesin elden ne gelir


Mesaj Yaz 1.8.2014 10:44:46
mekani cennet ışıklarıyle yıkansın çok değerli sanatçılarımızdanda...yıldızlar kayıyor işte...bir yıldız daha kaydı.

Mesaj Yaz 1.8.2014 01:58:20
Mekanı cennet olsun ölüm için erken bir yaştaydı üzüldüm...

Mesaj Yaz 1.8.2014 01:01:27
İnnalillah ve innaileyhiraciun ...Allah rahmet eylesin...Mekanı cennet olsun...

Mesaj Yaz 31.7.2014 21:58:05
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...

Mesaj Yaz 31.7.2014 21:21:25
küllünefsin zaigatülmevtsümme ileynatürceun .Allah'tan rahmet dilyorum acılı ailesine sevdiklerine rabbim sabırlar versin .
insan ömrünün çok kısa olduğunu bildiğimz halde ndeir bu kargaşa nedir insanlar arasında huzrsuzluk?



Yorum Yapın

Murat Göğebakan hayatını kaybetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.