ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bu sergiyi sadece mikroskopla görebilirsiniz

Mikro minyatür ustası, Türkiye’de ikinci sergisini açtı

15.7.2014

Bu sergiyi sadece mikroskopla görebilirsiniz

Sadece mikroskopla görülen eserler oluşturmasıyla tanınan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türkiye’de ikinci sergisini Trabzon’da açtı. Sergi, Forum Trabzon AVM’de sanatseverlerle buluştu.

Ukraynalı sanatçı Syadristy, Türkiye’de İstanbul’dan sonra ikinci olarak Trabzon’da mikro minyatür sergisi açtı. Sergide, yarım haşhaş tohumu içinde kırlangıçlar ve yuvalar ile 203 detaydan oluşan 1,8 milimetre çapındaki yel değirmenine kadar birbirinden ilginç eserler yer alırken, iğne deliğinin içindeki deve kervanından, sivrisineğin iğne ucundaki 6,5 milimetre çapındaki şemsiyeli kız minyatürleri de bulunuyor.

Eserlerini altın, rubin, safir ve platin gibi farklı malzemeler kullanarak yapan Syadristy, insan saçından 400 kat daha ince bir tel kullanarak 3,96 milimetre uzunluğunda yelken meydana getirebiliyor.

Forum Trabzon AVM’de 14 Temmuz Pazartesi günü sanatseverlerle buluşan serginin açılışı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal’ın katılımıyla gerçekleşti. Serginin açılışında konuşan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türklerin çok pozitif insanlar olduğunu söyledi.

Syadristy, sonunda Türkiye’de sergi açtıklarını belirterek şöyle konuştu: "Kiev’de Türkiye’nin birçok askeri ve üst düzey yöneticilerini ağırladık. Benim büyükannem Türk’tür onun için Türkiye’de sergi açmayı çok istiyordum. Türkleri çok seviyor ve güveniyorum.”

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.7.2014 11:11:52
Görmeyi çok isterdim.


Yorum Yapın

Bu sergiyi sadece mikroskopla görebilirsiniz ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.