ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ruh Sağlığı Merkezinde El Sanatları Sergi Açıldı

Bingöl Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, el sanatları sergisi açtı.

20.6.2014

Ruh Sağlığı Merkezinde El Sanatları Sergi Açıldı

BİNGÖL - Bingöl Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar tarafından yapılan el işi ürünleri, açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Bingöl Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde açılan el sanatları serginin açılışına, İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Bingöl İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Akif Güler, Bingöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Heybet Semur, Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ve vatandaşlar katıldı.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin kuruluş amacıyla ilgili bilgi veren Bingöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Heybet Semur Semur, “Ruhsal sorunları olan arkadaşlarımızın, çevredeki insanlarımızın toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko-destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin yapılması gerektiğinde evde sağlık uygulaması yapılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde bedensel rahatsızlıklardan ziyade ruh sağlıklarının önemi daha da kavranmaktadır. Bu işe bütün ülkeler daha fazla zaman ve daha fazla bütçe ayırmaktadırlar. Bu konuda daha fazla insan yetiştirmektedirler. Bizim de ülkemizde Bakanlarımız tarafından 2011 yılında yayımlanan ruh sağlığı hizmetleriyle ilgili eylem planlarımız vardır. Bu eylem planında 2023 yılına kadar hedefler koyulmuştur.” dedi.

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Doktor Ayşe Vural ise, Bingöl’de Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde 1 Psikiyatri Uzmanı, 2 Hemşire, 1 Psikolog, 1 veri girişi personeli 1 hizmetli ve 1 uğraşı terapi öğretmeninin çalıştığını belirtti. Merkeze 2012 yılında 12, 2013 yılında 26, 2014 yılının ilk 5 ayında 11’i kadın, 26’sı erkek olmak üzere 37 hastanın kayıt edildiğini söyledi.

Bingöl Halk Eğitim Merkezinde görevlendirilen iş uğraşı öğretmeni eşliğinde haftanın 2 günü rölyef ve ahşap boyama kursunun düzenlendiğini ifade eden Vural: “Gün içerisinde aktivite ve diğer nedenlerle merkezimize gelen hastalara yemekhanemizden ücretsiz yemek temin edilmektedir. Kayıtlı olan ve düzenli gelmediği belirlenen hastaların merkezde ikamet edenlere hastane aracı ile ev ziyaretleri düzenlenmiştir. Kayıtlı olan 7 hastamız e KPSS sınavına girmiştir. Geçerli puanı almış olup tercihleri beklenmektedir. Haftanın bir günü hastalara grup terapisi ve sağlık eğitimi verilmektedir. Hastalarımızın merkeze düzenli gelmeleri sonucunda ürettikleri ürünlerle özgüvenleri artmış, aileleri tarafından üretken olabilecekleri somut olarak görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin daha fazla hastaya ulaşabilmek olduğunu kaydeden Vural, “ Hastaların da taleplerini göz önünde bulundurarak, kursların çeşitliliğini ve devamlılığını sağlamak, merkezin fiziki koşullarını daha kullanılabilir hale getirmek gerekli girişimleri başlatmak, bu sergi vesilesiyle gerek biz sağlık çalışanları gerek halkımızda bu hizmet ile ilgili farkındalık oluşturulabilmektedir.”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar tarından rölyef ve ahşap boyama ile yapılan 78 eser, sergilendi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Yorumlar
"Ruh Sağlığı Merkezinde El Sanatları Sergi Açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ruh Sağlığı Merkezinde El Sanatları Sergi Açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.