ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Üsküdar Belediyesi'nden sanatçıya vefa örneği

Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi'nin sahnesine Hasan Nail Canat'ın ismi verildi.

15.12.2013

Üsküdar Belediyesi'nden sanatçıya vefa örneği

2004 yılında vefat eden merhum şair, yazar ve tiyatrocu Hasan Nail Canat’ın 1994 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar oyunlarını sahnelediği ve nice öğrenciler yetiştirdiği İstanbul Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi’nin sahnesine, Üsküdar Belediyesi tarafından bir kadirşinaslık örneği olarak Hasan Nail Canat’ın ismi verildi.

Hasan Nail Canat’ın vefatının 9. yılı olması sebebiyle 27 Ekim 2013 tarihinde Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Hasan Nail Canat Anma Programı’nda kürsüde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Bey; "Hasan Nail Canat, bu sahnede birçok oyununu sahneledi ve birçok öğrenci yetiştirdi. Altunizade Kültür Merkezi’nin sahnesinin adını ’Hasan Nail Canat Sahnesi’ olarak belediye meclisimizde kararlaştıracağımızı sizlere müjdelemek istedim" demişti.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ

Hasan Nail Canat Resmi Web Sitesi’nden yapılan açıklamada Üsküdar Belediyesi’ne göstermiş olduğu vefadan dolayı Hasan Nail Canat’ın ailesi, sevenleri ve dostları adına teşekkür edildi.

HASAN NAİL CANAT KİMDİR?

25 Ekim 1943 tarihinde Kayseri’de doğan ve bu ilde başladığı sanat yaşamını İstanbul’da sürdüren Hasan Nail Canat, 1994 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar, 10 yıl boyunca Altunizade Kültür Merkezi’nde Üsküdar Belediyesi Tiyatrosu’nda oyunlarını sahneliyordu. Geleneksel tiyatronun örneklerini sunan Canat, ’Keloğlan’, ’Sokak Kızı Elif’, ’Mindrella’, ’Süper Bekçi’ gibi çocuk oyunları ile ’Bir Avuç Ateş’, ’Demedim mi?’, ’Metropol ve Kadın’ adlı oyunlarını da yetişkinler için sahnelemişti. Altunizade Kültür Merkezi’nde çocuk ve yetişkinlere tiyatro eğitimi de veren Canat, ’Bize Nasıl Kıydınız?’, ’Beşinci Boyut’, ’Sürgün’, ’Çizme’, ’Hasret’, ’Siyah Pelerinli Adam’ adlı sinema filmleri ile ’Camgöz’, ’Deli Yürek’, ’Ekmek Teknesi’, ’Kalp Gözü’, ’Müslüman’ın 365 Günü’, ’Müslüman’ın 24 Saati’ adlı TV dizilerinde rol almıştı. ’Bir Küçük Osmancık Vardı’, ’Gül Yarası’, ’Yaralı Serçe’, ’Yasemen’, ’Nur Dağındaki Çocuk’, ’Günahkar Baba’, ’Kırımlı Murat Destanı’ adlı kitapları da bulunan Hasan Nail Canat, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 22.12.2013 09:54:33
Üsküdar Belediyesinin bu güzel davranışı bütün belediyelere örnek olsun. Sanatçıların adları, sokaklara, caddelere, kültür merkezlerine verilsin.


Yorum Yapın

Üsküdar Belediyesi'nden sanatçıya vefa örneği ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.