ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Cem Yılmaz dünyaca ünlü yıldızın filminde

Cem Yılmaz, Russell Crowe'un çektiği ''The Water Diviner'' filminde...

7.12.2013

Cem Yılmaz dünyaca ünlü yıldızın filminde

Filmin görüntü yönetmenliğini ise King Kong, Yüzüklerin Efendisi, Hobbit gibi baş yapıtlara imza atan Andrew Lesnie yapacak.

Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe’un 2011 yılından bu yana üzerinde çalıştığı ve çekimlerine 2 Aralık’ta Avusturalya’da başladığı‘The Water Diviner’ adlı filminin oyuncu kadrosu belli oldu. Crowe’un yönetmenliğini yaptığı filmde Çanakkale Savaşı’nda kaybettiği üç oğulunu bulmak üzere İstanbul’a gelen çiftçi bir babanın 1919 yılı sonrası işgal altındaki İstanbul’da geçen hikayesini anlatacak.

’Frankenstein’, ’Matrix Serisi’ gibi filmlerinin yapımcısı Andrew Mason’ın yanı sıra Prison Break dizisinin yapımcısı Brett Ratner’ın da aralarında olduğu 6 yapımcıyla ortak çalışan Crowe’un filminin bütçesinin 20 milyon dolar olduğu öğrenildi.

İşte filmden detaylar:

*1981 yapımı ‘Gallipoli’ (Gelibolu) filminin devamı olarak gösterilen ‘The Water Diviner’ ın senaryosunu Russell Crowe ile uzun yıllardır beraber çalıştığı Andrew Knight ve Andrew Anastasios ikilisi üstleniyor.

*1956 doğumlu Avusturalya’lı görüntü yönetmeni Andrew Lesnie, Crowe’un büyük bütçeli bu filminde görüntü yönetmenliği koltuğuna oturuyor. Oscar ödüllü görüntü yönetmeninin kariyerinde, King Kong, Yüzüklerin Efendisi serisi- Ben Efsaneyim, Hobbit Serisi, Maymunlar Cehennemi gibi baş yapıtlar bulunmakta.

* Crowe, Anzak torunu olan yeni nesil oyuncuların, savaş döneminin şartlarını ve ağırlığını hissetmelerini istediği için oyuncu kadrosunu ağırlıkta olarak Avusturalyalı oyunculardan oluşturdu. Ancak filmde Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Mert Fırat oynadıkları karakterlerle önemli bir yer alıyorlar. Mert Fırat ile Yılmaz Erdoğan’ı subayı canlandırırken, Cem Yılmaz ise Binbaşı Cemal karakterini canlandıracak.

*İzlenme rekorları kıran ‘Spartacus’adlı dizide canlandırdığı ‘Varro’ karakteri ile adını duyuran Jai Courtney de filmin kadrosunda yer alıyor. Son dönemin en popüler isimlerinden olan oyuncu, Angelina Jolie’nin filmi ‘Unbroken’ile aynı set döneminde olmasına rağmen Russell Crowe’a hayran olduğu için, Crowe’un teklifini kabul etmiş. Jai Courtney, ‘The Water Diviner’ da ‘Lt-Col Cecil Hilton’ karakteri ile seyircinin karşısına çıkacak.

*CSI: Miami’, ‘Desperate Housewives (Umutsuz Evkadınları)’, ‘Mental’, ‘The 4400’ gibi ses getirmiş birçok yapımda yer alan oyuncu Jacqueline Susan McKenzie’de filmde yer alarak ‘Eliza’ karakteriyle seyirci karşısına çıkacak.

*Olga Kurylenko filmde bir Türk kadınını canladıracak. Ukraynalı oyuncu Türkçe öğrenmek için dersler alıyor.

kaynak:haber7

Yorumlar
"Cem Yılmaz dünyaca ünlü yıldızın filminde" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Cem Yılmaz dünyaca ünlü yıldızın filminde ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.