ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Savaş Ay son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9 Kasım'da hayatını kaybeden gazeteci-yazar Savaş Ay son yolculuğuna uğurlanıyor..

11.11.2013

Savaş Ay son yolculuğuna uğurlandı

Barbaros Bulvarı’ndaki gazete binası önündeki törene, Savaş Ay’ın cenazesi getirildi. Tabutun üzerine Ay’ın fotoğrafı ve adeta kendisiyle özdeşleşen, üzerinde ’A’ yazılı şapkası bırakıldı. Usta gazetecinin oğlu Ulaş Ay, törene babasının fotoğraf makinesi boynunda asılı olarak geldi. Törene, Ulaş Ay’ın yanı sıra, Savaş Ay’ın kızkardeşi Işıl Ay, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, televizyoncu Korcan Karar, aralarında Hıncal Uluç, Mahmut Övür, Hasan Bülent Kahraman’ın da bulunduğu çok sayıda yazar, çalışma arkadaşları ve meslektaşları katıldı.

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, yaptığı konuşmada Savaş Ay’ın mesleğine aşık olduğunu ve gazeteciliği hayatının her saniyesine yerleştirdiğini belirterek, Savaş Ay’ın hastanede yazdığı son yazıları okudu. Törende Ay’ın bazı meslektaşlarının ve yakınlarının ağladığı gözlendi. Şafak, sözlerini "Hoşça kal Savaş Ay, hoşça kal" diyerek bitirdi.

Konuşmanın ardından İmam Mustafa Çiçek tarafından okunan duaların ardından, Savaş Ay’ın çalışma arkadaşlarından ’helallik’ alınarak tören sonlandırıldı.

Gazeteci Ay’ın cenazesi, arkadaşları ve meslektaşlarının alkışları arasında cenaze aracına konularak, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek tören için buraya götürüldü.

Savaş Ay’ın naaşı Fatih Camisi’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Kozlu’daki aile mezarlığına defnedilecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 11.11.2013 17:07:22
Bir döneme en iyi şekilde imzasını atan sevgili Savaş mekanın cennet olsun...


Yorum Yapın

Savaş Ay son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.