ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bankta kitap bulursanız şaşırmayın

Banklara, otobüslere bıraktığı kitaplarla birçok kişinin hayatını değiştiren Berber Rasim, projesinin ulaştığı başarının mutluluğunu yaşıyor.

6.11.2013

Bankta kitap bulursanız şaşırmayın

Rasim Uyan Kocaeli’nin Derince ilçesinde yaşayan aynı zamanda berberlik yapan bir aktivist. Etrafında çevreye duyarlılığı ve yaptığı kampanyalarıyla tanınan birisi... Kocaeli’de başlayıp yayılarak büyüyen bir kitap kampanyasının sahibi.

Rasim Uyan, alışılagelmişin dışında bir kitap kampanyası başlattı. Satın aldığı ve kampanyasına destek olanların getirdiği kitapları otobüs duraklarına, tren garına, banklara bırakan Rasim Uyan, kitaplara bir de küçük not yazdı, ’okuduktan sonra siz de bir yere bırakın’...

’BU KİTAP OKUMANIZ İÇİN BIRAKILDI’
Derinceli Berber Rasim Uyan’ın iki yıl önce başlattığı kampanyada yüzlerce kitap Kocaeli’nin çeşitli noktalarında, üzerindeki, ’Kitap sizin okumanız için bırakıldı. Siz de bir yere bırakırsanız birçok kişinin okumasını sağlayabilirsiniz’ notuyla bırakıldı. Kampanyanın mimarı Rasim Uyan notların altına telefon ve eposta adresini de iliştirdi. İki yıl içinde, yüzlerce telefon ve e-posta aldı.

KİTAPLARI BULANLAR DA KAMPANYAYA DAHİL OLDU
Sahilde bir kitap bulan Fatih Göz, ’Size bu davranışınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Sizin gibi duyarlı insanlara bu dünyanın ihtiyacı var.’ diyerek Rasim Uyan’ı yüreklendirirken, Hatice Çakar, kitabı şehirlerarası yolda bulduğunu ve canının çok sıkkın olduğu bir anda kitabın kendisine moral verdiğini bildirmiş. Hatice Çakar da bir kitap alıp, herkesin okuyabileceği bir yere bırakacağını söylemiş.
Bir anlamda Rasim Uyan’ın başlattığı kitap kampanyası, okuyan kişilerinde dahil olmasıyla kitapseverlerin kampanyası oldu ve sadece Kocaeli ile sınırlı kalmadı, bütün yurttan insanların eşlik ettiği, ülke çapında bir kampanya haline geldi.

SORUMLU VATANDAŞ
Rasim Uyan, bugüne kadar yaptığı birçok sosyal sorumluluk projesiyle adından bahsettirdi. Gönüllü çevreci olarak tanının Uyan, kitap kampanyasında bugüne kadar 800 kitap dağıttığını, bunların bir kısmının gönüllüler tarafından temin edildiğini bir kısmını da kendisinin satın aldığını söyledi.

kaynak:haber7


Yorumlar
Mesaj Yaz 10.11.2013 19:20:00
Ayy çok güzel bir çalışma bnde yapacağım diyarbakirda:):):)

Mesaj Yaz 8.11.2013 11:06:33
Mükemmel bi fikir ama ! Kitapların çoğu heder olacak biliyorumm çünkü kış geliyor ve insalar yakacak ihtiyacını karşılamak için heder edecekler onca kitabı..

Mesaj Yaz 8.11.2013 00:16:26

Ben de aynı uygulamayı yapmıştım bir zamanlar.

İnsanı mutlu eden bir aktivite


Mesaj Yaz 7.11.2013 19:02:50
Çok güzel bir düşünce. Kendisini kutlarım.

Mesaj Yaz 7.11.2013 15:13:10
Örnek alınası harika bir davranış, çok duygulandım. Gençlere okuyun diyorum, tahsil ayrı şey eğitim ayrı...Dünya görüşünüzün değişmesi için, kendinize olan güvenin pekişmesi için, kültürlü olmanın kariyer sahibi olmanın ilk adımı kitap okumaktır diyorum. Kitabı sevdirmek, belki bir çok oluşacak kötülüğe engel olmak hayatlar kurtarmaktır...Bu idealist beyefendinin buluşundan dolayı zekasına hayran olmamak elde değil. Çok tebrik ediyorum, emeklerine sağlık teşekkürler sevgilerimle...Yüksel Nimet Apel

Mesaj Yaz 7.11.2013 13:27:01
Kesinlikle çok güzel..

Mesaj Yaz 6.11.2013 18:56:08
İnsanlar kitap okuma alışkanlığı kazanması adına çok güzel kutlarım

Mesaj Yaz 6.11.2013 18:37:23
çok güzel daha da yayılması dileğiyle .

Mesaj Yaz 6.11.2013 14:37:07
Harika fikir, destekliyorum.

Mesaj Yaz 6.11.2013 11:33:12
güzel fikir.kutlarım


Yorum Yapın

Bankta kitap bulursanız şaşırmayın ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.