ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Avrupa Miras Günleri açılış paneli ile başladı

Bursa'nın ev sahipliğinde, 'Kırsal ve Kentsel Mirasın Birlikteliği' temasıyla gerçekleştirilen 'Avrupa Miras Günleri açılış paneliyle başladı.

5.11.2013

Avrupa Miras Günleri açılış paneli ile başladı

BURSA - Bursa’da ’Kırsal ve Kentsel Mirasın Birlikteliği’ temasıyla gerçekleştirilen ’Avrupa Miras Günleri’, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan ’Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Adaylık Süreci ve Yönetim Planı’ konulu açılış paneliyle başladı.

’Kırsal ve Kentsel Mirasın Birlikteliği’ temasıyla bu yıl Bursa’da düzenlenen ’Avrupa Miras Günleri’, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Bursa Valiliği’nin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Bursa’da 3 gün sürecek olan programın açılışı, Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Adaylık Dosyası Tanıtım filminin gösterimiyle başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın dünya mirası listesine girmeye değer pek çok özelliği bünyesinde barındıran bir şehir olduğunu söyledi.

Bursa’nın ’tarih ve kültür başkenti’ olduğunu ifade eden Altepe, "Tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir olan Bursa, Avrupa kültürünün birikim ve zenginliğini ortaya koyarak bu bilincin gelişmesi için en uygun şehirlerden biridir. Müze kent Bursa’da, kültürel mirasın her türlü güzelliğini bulmak mümkün. Bursa, 3500 yıllık geçmişinin yanı sıra 8500 yıllık Arkeopark’ı ile de tarihe ışık tutuyor." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı da Türkiye’nin tarihi mirasa çok büyük değer verdiğini belirterek, Marmaray’ın gecikmesinin sebebini de Yenikapı’da çıkan tarihi kültürün önemsenmesiyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise Bursa’nın tarihe yön veren şehirlerden biri olduğunu hatırlatarak, "Bursa, Türkiye’nin 2023 hedefine taşınacağı önemli noktalardandır. Bursa, 4 mevsim alternatif turizm imkanı sunan önemli bir kültür ve turizm merkezi konumundadır. Bursa, ortak bir kültürü oluşturmak ve kültürel mirasın korunması amacıyla ciddi adımlar atmaktadır. Kente gelen konukların Bursa’nın güzelliklerini yudum yudum içeceğini umuyorum" dedi. (Zeki Aras / Veysi Siyah - İLKHA )

Yorumlar
"Avrupa Miras Günleri açılış paneli ile başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Avrupa Miras Günleri açılış paneli ile başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.