ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nabi Avcı okuma serüvenini anlattı

Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Türkiye Dergi Fuarı dergi severlere kapılarını açtı.

25.10.2013

Nabi Avcı okuma serüvenini anlattı

Tarihi Sirkeci Garı’nda açılan 4. Dergi Fuarı’nı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı dergi editörlerine, basın mensuplarına ve kültür dostlarına lise döneminden başlayarak neler okuduklarını ve dünden bugüne okuma serüvenini paylaştı.
Avcı, öğrencilik dönemlerinde kütüphanelerde birçok dergi ve zengin bir kitap çeşidi olduğunu söyledi.

TÜRDEB Yönetim Kurulu Üyesi yazar Asım Gültekin ile Dergi Fuarı Basın ve Eğitim Koordinatörü Mahmut Balcı’nın yönelttiği soruları cevaplayan Nabi Avcı, "Öğretmen ve öğrencilerimiz fuarı ziyaret ederek düşüncenin, şiirin, hikayenin ilk yayınlandığı yer olan dergilerle tanışsınlar. Eski ve yeni dergileri bir arada görsünler. Öğrenci ve öğretmenler yanında herkes için dergi ve kitap okumak önemlidir. Bu iş zorla olmazı ancak herkesin bu konuda çaba göstermesi gerekir" dedi.

Nabi Avcı dergi fuarına katılan yüzü aşkın dergi standını ziyaret ederek dergi sahiplerine yaptıkları işin önemli olduğuna inandığı için dergi fuarına özel vakit ayırdığını ve herkesin fuarı ziyaret etmesini söyledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu da dergi fuarını öğretmen ve öğrencilerin ziyaret etmeleri için Valilikten gerekli izin alındığını belirtti.

Birçok etkinliğin yapılacağı 10.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olacak olan dergi fuarı 27 Ekim 2013 Pazar gününe kadar açık olacak.

kaynak:haber7

Yorumlar
"Nabi Avcı okuma serüvenini anlattı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Nabi Avcı okuma serüvenini anlattı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.