ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'O Çılgın Türk'e saygı gecesi

"Ustalara Saygı" toplantıları, yeni sezonuna kısa bir süre önce yitirdiğimiz Turgut Özakman için hazırlanan geceyle başlayacak.

25.10.2013

'O Çılgın Türk'e saygı gecesi

Beşiktaş Belediyesi tarafından dokuz yıldır düzenlenen etkinlik, 28 Ekim akşamı Cumhuriyetin efsane kitabı “Şu Çılgın Türkler”in yazarını anarak erken bir Cumhuriyet Bayramı organizasyonu gerçekleştirecek. Faruk Şüyün tarafından, başta tiyatromuz ve edebiyatımız olmak üzere kültür hayatımıza sayısız katkısı bulunan Turgut Özakman için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısı, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde takip edilebilecek.

Tiyatromuza henüz 16 yaşındayken kaleme aldığı ilk oyunundan itibaren “Sarıpınar 1914”, “Fehim Paşa Konağı”, “Resimli Osmanlı Tarihi”, “Bir Şehnaz Oyun”, “Duvarların Ötesi” gibi klasikleşmiş yapıtlar armağan eden, aralarında Cumhuriyet tarihinin en çok satan kitabı “Şu Çılgın Türkler”in de bulunduğu romanlarıyla her kuşaktan okurun beğenisini kazanan, Devlet Tiyatroları ve TRT’de üst düzey görevlerde bulunan Turgut Özakman’ı gecede farklı tarihlerde birlikte çalıştığı mesai arkadaşları, dostları ve ailesi, seyircilere daha yakından tanıtacak.


Özakman ailesinin katılımıyla gerçekleştirilecek, Elçin Temel’in sunuculuğunu üstleneceği gecede Atilla Sav, Ayhan Çilingiroğlu, Biray Üstüner, Betül Mardin, Engin Balım, Ergun Evren, Gencay Gürün, Hakan Altıner, Halit Kıvanç, Hilmi Zafer Şahin, Hüsamettin Cindoruk, Müjdat Gezen, Özcan Atamert, Serkan Balbal, Sevda Şener, Sibel Sipahioğlu, Ümit Kocasakal, Yekta Güngör Özden, Yıldırım Fikret Urağ ve Zihni Göktay ustayla ilgili duygu ve düşünceleri, anılarını seyircilerle paylaşacak.
Etkinlikte; Turgut Özakman’ın yaşamı fotoğraflar eşliğinde anlatılırken, ustanın radyo kayıtlarından konuşmalar da dinletilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu sezon yorumladığı “Ocak” adlı Özakman yapıtından bir bölüm de gecede seyircilere sunulacak. Özakman’ın ülkemizin önde gelen topluluklarınca sahnelenmiş yapıtlarından görüntüler de “Ustalara Saygı”da bir dia gösterisiyle izlenebilecek.
Dokuzuncu sezonuna Turgut Özakman gecesiyle başlayacak olan “Ustalara Saygı” toplantıları ülkemizin edebiyat, sanat, bilim, kültür ve sporunu yaratan ve bugüne taşıyan duayenlere, toplum adına teşekkür etme amacıyla yapılıyor. Türkiye’de bugüne kadar yapılan en uzun soluklu saygı etkinliği olan toplantılar 125’i aşkın dev isim için gerçekleştirildi. Etkinliklerde her alanda mesleğinin zirvesinde bin 300’ün üzerinde konuk sahneye çıktı. Etkinliklere 40 bine yakın seyirci katıldı.

kaynak:hürriyet

Yorumlar
"'O Çılgın Türk'e saygı gecesi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'O Çılgın Türk'e saygı gecesi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.