ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Heykel yapmak için İstanbul'dan taş bakacağım

Hint asıllı İngiliz heykeltıraş Anish Kapoor, "Heykel yapmak için İstanbul'dan taş bakacağım" dedi.

12.9.2013

Heykel yapmak için İstanbul'dan taş bakacağım

İSTANBUL

Hint asıllı İngiliz heykeltıraş Anish Kapoor, "Heykel yapmak için İstanbul’dan taş bakacağım" dedi.

Heykelleri ve taş eserleri Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenen Anish Kapoor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce de geldiği İstanbul’u çok sevdiğini anlattı.

İstanbul’un "tarihi taşlar kenti" olduğunu dile getiren Kapoor, "Heykel yapmak için buradan taş bakacağım" diye konuştu.

Eserlerinin uzun bir süreç sonunda ortaya çıktığını belirten Anish Kapoor, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımın çoğunda derin fikirler var. Fiziksel maddeler var. Objelerle yakından ilgileniyorum. Eserlerimde biçimin dilini aramak çok önemli. Yavaş yavaş tekrarlanan içe dönme süreci var. Aslında sanatçı olmak kör cesaretini de ortaya çıkarıyor. Bir şeyi keşfedip mümkün olduğunca sınırlarını zorlamak..."

Anish Kapoor

Hindistan Bombay’da 1954’te doğan ve 1970’lerden beri Londra’da yaşayan Anish Kapoor, kendi kuşağının en etkili heykeltıraşlarından biri. Britanya’yı 1982 Paris Bienali ve 1990 Venedik Bienali’nde temsil eden Kapoor, burada ’Premio Duemila’ ödülüne layık görüldü. 1991 yılında Turner Ödülü’nü kazanan Anish Kapoor, 2002’de Unilever Komisyonu aracılığıyla Tate Modern Turbine Hall’da Marsyas isimli eserini sergilemek üzere davet edildi.

Sanatçının geçtiğimiz 30 yıl boyunca Kunsthalle Basel; Tate ve Hayward Galerisi (Londra); Reina Sofia (Madrid); CAPC (Bordo); Haus der Kunst (Münih); MAK (Viyana) ve Deutsche Guggenheim (Berlin) başta olmak üzere pek çok sanat merkezinde kişisel sergisi yer aldı. 2011-2012’den itibaren İngiltere’deki Sanat Konseyi’nin Flashback serisi kapsamında projeler gerçekleştiren Kapoor’un, Seul’deki Samsung Sanat Müzesi’nde (2011), Kiev’deki Pinchuk Sanat Merkezi’nde (2012), Tilburg’daki De Pont Çağdaş Sanat Müzesi’nde (2012), Sidney’deki Çağdaş Sanat Müzesi’nde (MCA, 2012) ve Martin-Gropius-Bau’da (Berlin, 2013) kişisel sergileri açıldı.

Anish Kapoor’a Londra Enstitüsü ve Leeds Üniversitesi (1997), Wolverhampton Üniversitesi (1999) ve Royal Institute of British Architects (2001) tarafından fahri üyelik verildi. 1999’da Kraliyet Akademisi Üyesi seçilen Kapoor, 2003 yılında İngiltere’nin önemli ödüllerinden CBE’ye (Britanya İmparatorluk Nişanı) layık görüldü. 2012 yılında Padma Bhushan Nişanı’nı alan Kapoor, bu yıl da Kraliçe’nin doğum günü törenlerinde Şövalyelik unvanıyla ödüllendirildi.


kaynak:AA

Yorumlar
"Heykel yapmak için İstanbul'dan taş bakacağım" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Heykel yapmak için İstanbul'dan taş bakacağım ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.