ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

20 ilin Kültür ve Turizm müdürü Bitlis'te

Bitlis'te 20 ilin Kültür ve Turizm Müdürleri'nin katılımıyla yapılacak istişare toplantısına katılmak üzere gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bitlis'te tarihi mekanları ve Nemrut Krater Gölü'nü gezdi.

28.8.2013

20 ilin Kültür ve Turizm müdürü Bitlis'te

İlk olarak Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki tarihi El-Aman Hanı’nı gezen Bakan Yardımcısı Arıcı, buradan Nemrut Dağı ve krater gölünü gezdi. Nemrut’a turistlerin gelebilmesi için alt yapısının tamamlanması gerektiğini belirten Bakan Yardımcısı Arıcı, Nemrut Krater Gölü’ne giden yolun 64 milyon Liraya ihale edildiğini söyledi.

DOĞASI BOZULMADAN ÇALIŞMA YAPILMALI

İlk defa Nemrut’a çıktığını belirten Arıcı, "Şu anda tepeye kadar olan bölümde çok güzel bir yol yapılıyor. Buraya gelen misafirlerin ve turistlerin ulaşması için önemli. Kışın kar sporlarının yapıldığı bir yer. Bu nedenle yolun muhakkak bitirilmesi gerekiyor. Burayı turizme açmamız lazım. Burada yol açılırsa ulaşım kolaylaşırsa Türkiye’nin önemli destinasyonlarından birisi olur. Bununla ilgili alt yapılar yapıldı.
Yurt dışında ve yurt içinden misafirler kolaylıkla gelir. Buradaki doğayı bozmayacak şekilde bir proje yaparak bu gölün kıyısına kadar ulaşmamız gerekiyor. Bizim de üzerinde durduğumuz asıl konu doğanın yapısını bozmadan bunu yapabilmektir. Çünkü doğayı bozduktan sonra zaten buranın bir önemi kalmamış oluyor. Ayrıca Nemrut’ta betonlaşmaya izin verilmemeli" dedi.


Kaynak: DHA

Yorumlar
"20 ilin Kültür ve Turizm müdürü Bitlis'te" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

20 ilin Kültür ve Turizm müdürü Bitlis'te ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.