ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Küçükçekmece'de Sanat'ın 14 Hali

Sanat, yüzyıllar boyunca usta-çırak ilişkisi ile var oldu. Geleneğe göre usta tüm bildiklerini çırağına aktardı, çırak ise kendi zamanının ruhunu yakalayarak sanat eserlerine yenilik kattı.

22.8.2013

Küçükçekmece'de Sanat'ın 14 Hali

Böylece çağlar süren bir devinim sayesinde sanat, insan yaşamının merkezinde oldu. Sadece sanat değil, aslında tüm meslekler ustadan çırağa aktarılan bilgiler sayesinde zenginleşip, değer kazanıyor. Bu değerin bilincinde olan ve bunu yaşatmak isteyen Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, usta-çırak ilişkisine yeni bir bakış açısı getiriyor.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Geleneksel Sanatlar Akademisi on dört ayrı dalda vereceği dersler ile eğitime başlıyor. Kendi alanında ustalaşmış isimlerin, geleneksel sanata gönül vermiş öğrencilerle buluşacağı akademi süresince Küçükçekmece Belediyesi’nde hummalı bir sanat çalışması yürütülecek. Gerek verilecek eğitimin kapsamı gerekse usta isimleri buluşturacak olması Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür Merkezi Geleneksel Sanatlar Akademisi’ne alanında tek olma özelliği kazandırıyor.

İşte Akademi’nin ders vereceği alanlar;
Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Cilt, Çini, Katı’, Kalemişi, Bilimsel Bitki İllüstrasyonu, Kağıt Restorasyonu, Temel Sanat Eğitimi, Kaligrafi, Osmanlıca, Arapça.

Akademi’ nin danışman ustaları ise;
Hat sanatında Davud BEKTAŞ, Tezhip ve Kalemişi sanatında Semih İRTEŞ, Minyatür sanatında Taner ALAKUŞ, Ebru sanatında Alparslan BABAOĞLU, Cilt sanatında İslam SEÇEN, Katı‘ sanatında Dürdane ÜNVER, Çini sanatında Latife AKTAN ÖZEL ve Osmanlıca dersinde Nevzat KAYA.

Başvuru şekli
Kültürel mirasımızın bir parçası olan usta-çırak ilişkisini, bir akademi çatısı altında buluşturacak olan Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi, 08 Eylül 2013 tarihine kadar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezlerinde başvuruları kabul edecek daha sonra öğrencilerini bir sınav ve bir mülakat ile tespit edecektir. Mülakatta başarı elde eden sanatçı adayları ustaları ile bir araya gelerek, kaliteli ve akademik bir ortamda eğitim alma hakkını kazanacaktır. Akademi ile ilgili sorularınızın cevaplarını 0212 411 08 85 telefon numarasından öğrenebilirsiniz.

Eğitimin yanı sıra, her ay düzenli olarak yapılacak seminer / sohbet programları ile akademinin sadece uygulamada değil, teoride de sanat eğitimlerini sürdürerek geleneksel kültür birikimi ve derinliği ile ele alınacaktır. Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi, gelenekten geleceğe kuracağı köprünün taşlarını sanat, estetik ve bilgi ile örecek.

kaynak:www.kucukcekmece.bel.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 24.8.2013 00:35:15
"Eti senin, kemiği benim" diyemeyen çırak velileri, el sanatı mesleklerini körlüyor...

*Kadana kadar boya gelmiş genci eğitmek; 15-17 Yaşındaki ağacı eğmek kadar imkânsızdır...!

Yüzme kurslarını gözönüne alınız; minnâcık bedenlerin alacağı beden terbiyesi, meslek dallarında çırak aranırken ve işe alınma tercîhinde ilk sırada olmalı.

Bayburt Taşı’nın bildiğim kadarı ile bir özelliği vardır; su ve yağmur değinceye kadar yumuşacıktır ve bu ak taş, işlenmeye çok elverişlidir.

Havayı, Suyu ve yağmuru gördüğünde kartlaşmış çırak gibi, işlemesi zahmetli hâle gelmektedir; bu sebepledir ki; bu taş ve işçiliğinin çalışma yeri, açık alanda ise, naylon branda ile koruma alına alınır.

Askerî Liselerde eğitim yaşı böyle değil midir?!.
14 yaşından sonra çocuğu eğmek; kılıcı eğmek kadar zor olsa gerek!... çok mu abarttım?.

Okuyana, sağlık dilerim...

*: Bir at cinsi… Kadana Atları.

24 .8.2013- TRABZON'DAN VE İŞİMİ BİLEREK YAZDIM.
tp://edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/3197/kucukcekmece-de-sanat-in-14-hali



Yorum Yapın

Küçükçekmece'de Sanat'ın 14 Hali ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.